Kellomäen Herkkupajan työpaikoista yli puolet uhattuna

3.3.2012

Kouvolassa sijaitsevassa Kellomäen Herkkupaja Oy:ssa alkoivat 22.2.2012 yt-neuvottelut henkilöstön vähentämiseksi. Yritys ilmoitti syyksi myynnin pitkään jatkuneen laskusuhdanteen.

- Valmistamme leipomo- ja einestuotteita ja meiltä on mennyt paljon tuotteita myyntiin myös ulkopuolisille tilaajille. Myynti ei kuitenkaan ole työnantajan mukaan tuottanut tarpeeksi ja yrityksessä aloitettiin yt-neuvottelut tuotannollisten ja taloudellisten syiden vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt keskustellaan irtisanomisista ja koko toiminnan uudelleenorganisoimisesta, pääluottamusmies Anne Bono kertoo.

Kellomäen Herkkupaja työllistää tällä hetkellä 21 henkilöä, joista 19 on SEL:n työehtosopimuksen piirissä.

- Yt-neuvotteluilmoituksessa arvioitu henkilömäärän vähennystarve oli 10-14 henkilöä. Tämän lisäksi neuvotteluissa on puhuttu, että toimintaa keskitettäisiin tästä eteenpäin vain yrityksen kahvila- ja lounastoimintaan sekä tehtaanmyymälän omiin tuotteisiin.

- Me työntekijät olimme arvelleet, että tällaisia huonoja uutisia voisi olla tulossa, mutta todellinen henkilöstömäärän vähennystarve tuli meille shokkina. Se tarkoittaa yli puolta yrityksen henkilökunnasta. Jos irtisanomiset toteutuvat täysimääräisesti, on monella edessään uuden uran etsiminen. Yritämme kuitenkin neuvotteluissa löytää yhdessä ratkaisuja, joilla irtisanomisilta voitaisiin välttyä, Bono sanoo.

Neuvottelut kestävät todennäköisesti kuusi viikkoa.

Lisätietoja:
Anne Bono
pääluottamusmies
p. 0400 523 846