Muuta jäsentietojasi

Ilmoita liittoon, jos jäsentietosi muuttuvat. Näin jäsenyytesi pysyy kunnossa.

Kun teet virallisen osoitteenmuutoksen osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi, uusi osoitteesi päivittyy samalla automaattisesti liiton jäsenrekisteriin. Jos sinulla on tietojen luovutuskielto, ilmoita uusi nimesi tai osoitteesi myös liittoon.

Voit ilmoittaa muutokset jäsentiedoissasi SEL:n jäsenrekisteriin:

– eAsioinnissa osoitteessa www.selry.fi/easiointi
– alla olevalla lomakkeella
– puhelimella numeroon 09 4246 1230
– sähköpostilla osoitteeseen jasenrekisteri@selry.fi
SEL:n aluetoimistolla, varmistathan etukäteen soittamalla, että aluetoimisto on auki

eAsioinnissa voit

  • Päivittää yhteystietosi, tarkistaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi sekä lisätä tilinumerosi
  • Tarkistaa työpaikkatietosi, ilmoittaa uudesta työpaikasta tai työsuhteen päättymisestä
  • Ilmoittaa jäsenmaksuvapautuksesta eli palkattomasta jaksosta kuten perhevapaasta, varusmies- tai siviilipalveluksesta tai päätoimisesta opiskelusta
  • Laskea jäsenmaksusi jäsenmaksulaskurilla ja saada viitenumeron jäsenmaksun maksamista varten, jos työnantajasi ei peri jäsenmaksuasi suoraan palkastasi
  • Tilata tai peruuttaa SEL:n kalenterin tilauksen, tilaus on voimassa toistaiseksi, kunnes peruutat sen, 31.10.2023 mennessä tehty tilaus koskee vuoden 2024 kalenteria

Jos olet työtön tai lomautettu, voit myös

  • Hakea ansiopäivärahaa
  • Katsoa omia hakemus- ja maksutietojasi
  • Nähdä annetut päätökset ja maksuilmoitukset
  • Seurata ansiopäivärahasi enimmäisaikalaskuria
  • Lähettää viestin työttömyyskassaan

Kun vaihdat työpaikkaa, ilmoita siitä jäsenrekisteriin ja ota lisäksi yhteyttä uuden työpaikkasi luottamusmieheen jäsenmaksun perintäsopimuksen tekemiseksi uuden työnantajasi kanssa.

Olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen, jos olet poissa työelämästä, koska

– opiskelet päätoimisesti
– olet palkattomalla äitiys-, isyys-, vanhempain- tai hoitovapaalla tai hoidat vaikeasti sairasta lasta kotona
– olet työtön tai lomautettu, etkä saa työttömyyskassan maksamaa etuutta
– työnantajasi ei maksa sinulle enää palkkaa sairauden, tapaturman tai laitoshoidon vuoksi
– olet kuntoutustuella eli määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä
– olet varusmies- tai siviilipalveluksessa tai reservin kertausharjoituksissa
– olet suorittamassa enintään 12 kuukautta kestävää vapausrangaistusta
– olet eläkkeellä ja oikeutettu vapaajäsenyyteen (jos olet osa-aikaeläkkeellä tai osittaisella vanhuuseläkkeellä, maksat kuitenkin palkastasi jäsenmaksun)

Jos olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen, ilmoita siitä SEL:n jäsenrekisteriin alla olevalla lomakkeella tai eAsioinnissa.

Niiden liiton jäsenten, joilla ei ole palkkatuloa tai jotka eivät saa työttömyyskassan maksamaa etuutta tai joilla ei ole jäsenmaksuvapautusta edellä mainituista syistä, jäsenmaksu on 10 euroa/kk.

Kun jäät eläkkeelle, saat SEL:n vapaajäsenyyden, jos olet ollut ammattiliiton jäsen yhtäjaksoisesti vähintään 25 vuotta, joista vähintään viimeiset viisi vuotta olet ollut SEL:n jäsen. Vapaajäsenet eli eläkeläiset eivät maksa liiton jäsenmaksua. Kun jäät eläkkeelle, ilmoita siitä SEL:n jäsenrekisteriin.

Jos haluat erota SEL:n jäsenyydestä, koska siirryt toisen ammattiliiton ja/tai työttömyyskassan jäseneksi, valtuuta uusi liittosi/työttömyyskassasi ilmoittamaan erostasi meille. Kun jäsenyyden vaihto tapahtuu 30 päivän sisällä, kerryttämäsi jäsenyys- ja työssäoloehto siirtyvät jäsenyytesi mukana uuteen liittoon/kassaan. Jos haluat erota, mutta et siirry toiseen liittoon/kassaan, tee eroilmoitus alla olevalla lomakkeella.

Jäsentietojen muutosilmoitus

Henkilötiedot

Ilmoitan nimen- ja/tai osoitteenmuutoksesta

Ilmoitan tilapäisen jäsenmaksuvapautuksen alkamisesta tai jatkumisesta

Muistathan ilmoittaa liittoon, jos jäsenmaksuvapautusperusteesi päättyy ennen arvioitua ajankohtaa tai jos se jatkuu arvioitua pidempään.

Opiskelija: ilmoita arvioitu valmistumisajankohtasi. Jos saat opiskeluaikanasi palkkatuloja, niistä pitää maksaa jäsenmaksu. Työnantajan perimä jäsenmaksu tai liitosta saaduilla viitenumeroilla itse maksettu jäsenmaksu riittää, muuta ilmoitusta ei tarvitse tehdä liittoon.

Niiden liiton jäsenten, joilla ei ole palkkatuloa tai jotka eivät saa työttömyyskassan maksamaa etuutta tai joilla ei ole jäsenmaksuvapautusta edellä mainituista syistä, jäsenmaksu on 10 euroa/kk.

Ilmoitan jäsenmaksuvapautuksen päättymisestä

Ilmoitan työnantajani tai jäsenmaksutapani muutoksesta

Ilmoitan eläkkeelle jäämisestäni

Jos olet ollut ammattiliiton jäsenenä yhtäjaksoisesti vähintään 25 vuotta, joista vähintään viimeiset viisi vuotta SEL:n jäsenenä, saat vapaajäsenyyden eläkkeelle jäädessäsi. Vapaajäseniltä ei peritä jäsenmaksua.

Jos et ole oikeutettu vapaajäsenyyteen, SEL:n jäsenyytesi päättyy, kun jäät eläkkeelle.

Ilmoitan erostani

Jos siirryt toisen ammattiliiton ja/tai työttömyyskassan jäseneksi, valtuuta uusi liittosi/kassasi ilmoittamaan erostasi meille. Kun jäsenyyden vaihto tapahtuu 30 päivän sisällä, kerryttämäsi jäsenyys- ja työssäoloehto siirtyvät jäsenyytesi mukana uuteen liittoon/kassaan.

Jos esimerkiksi jäät perhevapaalle tai Kelan työttömyyspäivärahalle tai aloitat päätoimisen opiskelun tai varusmiespalveluksen, sinun ei tarvitse erota liitosta tai työttömyyskassasta. Ilmoita jäsenmaksuvapautuksesi syy ja kesto liittoon tällä lomakkeella (kohta ylempänä), jolloin sinun ei tarvitse maksaa jäsenmaksua, mutta jäsenyytesi säilyy.