Mitä ammattiosasto tekee?

SEL:n jäseneksi liityt liittymällä SEL:n ammattiosaston jäseneksi. SEL:n 59 ammattiosastoa ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä, jotka yhdessä muodostavat liiton. Ammattiosastosi määräytyy työpaikkasi mukaan. Jokaisella ammattiosastolla on nimen lisäksi oma numeronsa. Ammattiosastosi nimen ja numeron voit tarkistaa eAsioinnista. Numeron löydät myös SEL:n jäsenkortistasi.

Katso kaikki SEL:n ammattiosastot

Ammattiosaston tärkein tehtävä on parantaa jäsentensä palkkoja ja muita työehtoja sekä edistää oman toiminta-alueensa elintarvikealan työntekijöiden järjestäytymistä. Ammattiosastot järjestävät jäsenilleen koulutusta ja vapaa-ajan tapahtumia. Ammattiosastot voivat myös tarjota jäsenilleen paikallisia jäsenetuja tai esimerkiksi tukea jäsentensä harrastuksia.

Ammattiosaston kokouksissa jäsenet päättävät yhdessä ammattiosaston toiminnasta ja taloudesta eli siitä, miten jäsenmaksuista kertyneet varat käytetään. Jokaisella jäsenellä on oikeus osallistua oman ammattiosastonsa toimintaan, kevät- ja syyskokouksiin sekä tuoda omat ehdotuksensa osaston päätöksentekoon. Ammattiosaston kautta jokaisella jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa oman työpaikan, alueen ja liiton valtakunnalliseen toimintaan.

Mistä ammattiosaston syyskokouksessa päätetään?
Mistä ammattiosaston kevätkokouksessa päätetään?

Ammattiosastosi puheenjohtajan yhteystiedot saat työpaikkasi luottamushenkilöiltä. Jos työpaikallasi ei vielä ole SEL:n luottamushenkilöitä, yhteystiedot saat SEL:n aluetoimistosta. Ammattiosastot tiedottavat toiminnastaan, kokouksista, tapahtumista ja jäseneduista esimerkiksi työpaikkojen ilmoitustauluilla, nettisivuillaan, sosiaalisen median kanavissaan sekä Elintae-lehdessä.