Työttömyyskassa

Katso, mikä on ansiopäivärahahakemusten käsittelytilanne työttömyyskassassa

Katso video: Näin ilmoittaudut työnhakijaksi TE-toimistoon

Katso video: Näin teet ansiopäivärahahakemuksen eAsioinnissa

Tee ja lähetä ansiopäivärahahakemuksesi sähköisesti työttömyyskassan eAsiointi-palvelussa


Kun liityt SEL:n jäseneksi, voit hakea samalla Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan jäseneksi. SEL:n 1,6 %:n jäsenmaksu sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun.

Jos olet SEL:n opiskelijajäsen, työttömyyskassan jäsenyytesi voi alkaa vasta, kun olet palkkatöissä ja maksat palkastasi jäsenmaksun.

Työttömyyskassa maksaa työttömille ja lomautetuille jäsenilleen ansiopäivärahaa sekä vuorotteluvapaalla oleville vuorottelukorvausta. Lisäksi työttömyyskassa maksaa liikkuvuusavustusta, jonka tarkoituksena on tukea jäsenten työn vastaanottamista pitkän työmatkan päästä. Työttömyysetuutta voi saada myös työllistymistä edistävien palvelujen, kuten työvoimakoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun ajalta.

Työttömyyskassan maksama ansiopäiväraha on selvästi suurempi kuin perusturva, jota Kela maksaa työttömille ja lomautetuille pankansaajille, jotka eivät kuulu työttömyyskassaan.

Työttömyyskassan verkkosivuilta osoitteesta www.elintarvikekassa.fi löydät tietoa muun muassa ansiopäivärahan hakemisesta ja hakemusten käsittelytilanteesta tällä hetkellä.

Kassan puhelinpalvelu

Työttömyyskassa palvelee puhelimessa maanantaista perjantaihin kello 8.30-15.30 numerossa 09 4246 1210. Työttömyyskassan etuuskäsittelijät vastaavat kysymyksiin tiistaisin ja torstaisin kello 9-11. Numeroon soittaminen maksaa soittajan operaattorin veloittaman normaalin puhelinmaksun verran. Ansiopäivärahahakemusten käsittelyajat löydät työttömyyskassan verkkosivuilta. Ansiopäivärahan maksupäivät ovat tiistai, keskiviikko ja perjantai.