Jäsenmaksu

SEL:n jäsenmaksu on 1,4 % bruttopalkastasi ja se sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun.

Lue, mitä jäsenetuja saat jäsenmaksullasi.

SEL:n jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen. Ansiotulosi, josta maksamasi tulovero lasketaan, pienenee maksamasi jäsenmaksun verran. Kun vuoden aikana maksamasi jäsenmaksut on huomioitu lopullisessa verotuksessasi, maksat liiton jäsenyydestäsi lopulta vähemmän kuin kuukausittain palkastasi maksamasi summan.

Jäsenmaksu maksetaan kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta (=palkkasumma ennen verojen ennakonpidätyksen ja muiden maksujen vähentämistä).

Jäsenmaksun laskukaava: Kerro bruttopalkkasi 0,014:lla, niin saat jäsenmaksusi euroissa.

Jos olet jo SEL:n jäsen, voit laskea jäsenmaksusi jäsenmaksulaskurilla, jonka löydät eAsioinnista osoitteesta www.selry.fi/easiointi.

Helpoin tapa maksaa liiton jäsenmaksu on antaa työnantajan periä jäsenmaksusi suoraan palkastasi, jolloin työnantaja myös tilittää jäsenmaksun liittoon.

Toinen tapa maksaa liiton jäsenmaksu on laskea ja maksaa jäsenmaksu itse. Jos maksat jäsenmaksun itse, saat liitosta viitenumerot, joilla maksat kuukausittain jäsenmaksusi. Viitenumerot saat myös eAsioinnista tai voit tilata ne jäsenpalvelun numerosta 09 4246 1230.

Tarkista, oletko oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen?

Jäsenmaksun perintäsopimus

Jos haluat, että työnantajasi perii jäsenmaksun suoraan palkastasi ja tilittää sen liitolle, täytä alla oleva jäsenmaksun perintäsopimus omalta osaltasi ja toimita se työnantajallesi täytettäväksi. Perintäsopimusta tulostetaan ja allekirjoitetaan kaksi kappaletta. Toinen kappale jää työnantajallesi ja toinen lähetetään liittoon osoitteella:

SEL/Jäsenrekisteri
Asemamiehenkatu 2, 8. krs
00520 Helsinki

Jäsenmaksun perintäsopimus (PDF)

Jos et halua, että työnantajasi perii jäsenmaksusi suoraan palkastasi, katso tästä ohjeet jäsenmaksun maksamiseksi itse (PDF)