Liity SEL:n opiskelijajäseneksi

SEL:n opiskelijajäsenyys ei maksa mitään, mutta saat tietoa, tukea ja etuja.

Jos opiskelet elintarvikealaa ammatillisessa oppilaitoksessa, voit liittyä SEL:n opiskelijajäseneksi heti kun aloitat opiskelun. Opiskelijajäsenyys on sinulle maksuton.

Saat Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKIn jäsenyyden ja opiskelijakortin vuodeksi ilmaiseksi, kun liityt samalla SEL:n opiskelijajäseneksi, kun liityt SAKKIn jäseneksi.

SEL:n opiskelijajäsenille kuuluvat kaikki SEL:n jäsenedut kuten maksuton vapaa-ajan matkustajavakuutus.

Jos teet opiskeluidesi ohessa palkkatöitä, esimerkiksi kesätöitä, sinun kannattaa maksaa palkkatulostasi SEL:n jäsenmaksu, joka sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun. Opiskeluaikanakin tehdyillä töillä kerrytät oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, jota voit saada jos jäät valmistumisen jälkeen työttömäksi tai sinut lomautetaan.

Voit liittyä SEL:n opiskelijajäseneksi, jos opiskelet toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa elintarvikealan tai kalatalouden perustutkintoa ja tuleva tutkintonimikkeesi on leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja, meijeristi, elintarvikkeiden valmistaja tai kalanjalostaja.

Oppisopimusopiskelijat liittyvät suoraan SEL:n maksavaksi jäseneksi, sillä he ovat työsuhteessa oppisopimuspaikan tarjoavaan työnantajaan ja saavat työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Jos haluat, että myös opiskelukaverisi kuulevat ammattiliiton toiminnasta ja työelämän pelisäännöistä, tulemme mielellämme oppilaitokseenne kertomaan lisää. Voit ehdottaa opettajallesi SEL:n edustajan kutsumista vierailulle tai olla suoraan meihin yhteydessä, jolloin me otamme yhteyttä opettajaasi.

Jos sinulla on kysyttävää, soita tai lähetä viesti SEL:n nuorisosihteeri Chau Nguyenille, p. 045 7881 7611 tai chau.nguyen@selry.fi.

Liity SEL:n opiskelijajäseneksi
Liity SAKKIn jäseneksi ja SEL:n opiskelijajäseneksi

Katso tästä video, miksi kannattaa liittyä liittoon!
Opiskelijajäsenenä olet tervetullut mukaan SEL:n nuorten toimintaan