Työttömyysturva

Työttömyyskassamme verkkosivuilta osoitteesta www.elintarvikekassa.fi löydät tietoa esimerkiksi ansiopäivärahan hakemisesta ja hakemusten käsittelytilanteesta tällä hetkellä.

Kun liityt SEL:n jäseneksi, voit hakea samalla Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan jäseneksi. SEL:n 1,4 %:n jäsenmaksu sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun.

Jos olet SEL:n opiskelijajäsen, työttömyyskassan jäsenyytesi voi alkaa vasta, kun olet palkkatöissä ja maksat palkastasi jäsenmaksun.

Työttömyyskassa maksaa työttömille ja lomautetuille jäsenilleen ansiopäivärahaa sekä vuorotteluvapaalla oleville vuorottelukorvausta. Lisäksi työttömyyskassa maksaa liikkuvuusavustusta, jonka tarkoituksena on tukea jäsenten työn vastaanottamista pitkän työmatkan päästä. Työttömyysetuutta voi saada myös työllistymistä edistävien palvelujen, kuten työvoimakoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun ajalta.

Työttömyyskassan maksama ansiopäiväraha on selvästi suurempi kuin perusturva, jota Kela maksaa työttömille ja lomautetuille palkansaajille, jotka eivät kuulu työttömyyskassaan.

Katso, mikä on ansiopäivärahahakemusten käsittelytilanne työttömyyskassassa

Katso video: Näin ilmoittaudut työnhakijaksi TE-toimistoon

Katso video: Näin teet ansiopäivärahahakemuksen eAsioinnissa

Tee ja lähetä ansiopäivärahahakemuksesi sähköisesti työttömyyskassan eAsiointi-palvelussa

Työttömyyskassa palvelee puhelimessa maanantaista torstaihin kello 8.30–15.30 ja perjantaisin kello 8.30–15 numerossa 09 4246 1210. Työttömyyskassan etuuskäsittelijät vastaavat kysymyksiin tiistaisin ja torstaisin kello 9–11. Muina aikoina numerossa palvelevat aluetoimistojen toimistonhoitajat. Numeroon soittaminen maksaa soittajan operaattorin veloittaman normaalin puhelinmaksun verran. Ansiopäivärahahakemusten käsittelyajat löydät työttömyyskassan verkkosivuilta.

Työttömyyskassan eAsiointi
Päivärahalaskuri
Päivärahataulukko
Tietoa työttömyysturvasta ja työttömyyskassoista
Avoimet työpaikat