Liity jäseneksi

Liity SEL:n jäseneksi täyttämällä sähköinen jäsenhakemus tai ottamalla yhteyttä työpaikkasi SEL:n luottamusmieheen.

>> Liity SEL:n jäseneksi

>> Bli medlem på svenska

>> Join the union in English

SEL:n jäsenyys kannattaa aina, vaikka työsuhteesi olisi määräaikainen tai osa-aikainen. SEL:n jäsenyydellä turvaat selustasi työelämässä ja työttömyyden varalta, saat jäsenetuja ja olet mukana parantamassa elintarvikealan työntekijöiden työehtoja ja työoloja.

SEL:n jäsenmaksu on 1,4 % bruttopalkastasi ja se sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen. Ansiotulosi, josta maksamasi tulovero lasketaan, pienenee maksamasi jäsenmaksun verran. Kun vuoden aikana maksamasi jäsenmaksut on huomioitu lopullisessa verotuksessasi, maksat liiton jäsenyydestäsi lopulta vähemmän kuin kuukausittain palkastasi maksamasi summan.

Jos opiskelet elintarvikealaa ammatillisessa oppilaitoksessa, voit liittyä SEL:n opiskelijajäseneksi. Opiskelijajäsenyys on maksuton. Jos työskentelet opiskeluaikanasi, maksa palkastasi liiton jäsenmaksu, jolloin kartutat oikeuttasi ansiopäivärahaan, jota voit saada, jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan.

Siirrytkö SEL:n jäseneksi YTK:sta? YTK palauttaa kesken vuoden liittoon vaihtavalle YTK:n loppuvuoden jäsenmaksun

Olen jo SEL:n jäsen ja haluan muuttaa tietojani

Jäsenmaksun maksaminen

Voit maksaa SEL:n jäsenmaksun kahdella tavalla. Helpoin tapa on antaa työnantajasi periä SEL:n jäsenmaksu suoraan palkastasi ja tilittää se liittoon. Valtuutat työnantajan perimään jäsenmaksun palkastasi jäsenmaksun perintäsopimuksella.

Jos et halua, että työnantaja perii liiton jäsenmaksun suoraan palkastasi, voit laskea ja maksaa jäsenmaksusi itse. Saat vuosittain viitenumerot, joilla maksat jäsenmaksusi kuukausittain.

Jäsenmaksun perintäsopimus

Jos haluat, että työnantajasi perii liiton jäsenmaksun suoraan palkastasi ja tilittää sen liitolle, toimitamme perintäsopimuksen työnantajallesi liittyessäsi liittoon.

Perintäsopimus on aina työnantajakohtainen. Kun vaihdat työpaikkaa, täytä alla oleva jäsenmaksun perintäsopimus omalta osaltasi ja toimita se uudelle työnantajallesi täytettäväksi. Perintäsopimusta tulostetaan ja allekirjoitetaan kaksi kappaletta. Toinen kappale jää työnantajallesi ja toinen lähetetään liittoon osoitteella:

SEL/Jäsenrekisteri
Asemamiehenkatu 2, 8. krs
00520 Helsinki

Jäsenmaksun perintäsopimus (PDF)

Näin maksat jäsenmaksut itse ja jäsenmaksutaulukko (PDF)

Tee fiksu päätös ja liity nyt SEL:n jäseneksi!

Kun kuulut liittoon, liiton jäsenedut ovat käytössäsi, voit osallistua liiton toimintaan ja olla mukana vaikuttamassa ja päättämässä asioista. Liiton jäsenenä osallistut esimerkiksi työpaikkasi luottamusmiehen valintaan ja pääset päättämään, millaista toimintaa ammattiosastosi järjestää.

SEL:n ja Suomen Elintarviketyöläisten työttömyyskassan jäseneksi voivat liittyä kaikki elintarvikealalla SEL:n työehtosopimusten alaisissa töissä työskentelevät työntekijät. SEL:n opiskelijajäseneksi voivat liittyä kaikki elintarvikealan ammatillista tutkintoa suorittavat opiskelijat.

Kun siirryt SEL:n jäseneksi toisesta ammattiliitosta tai työttömyyskassasta kerryttämäsi jäsenyys- ja työssäoloehtosi siirtyvät jäsenyytesi mukana, jos vaihto tapahtuu 30 päivän sisällä. Siirtyessäsi toisesta liitosta tai työttömyyskassasta, SEL hoitaa jäsenyyden katkaisemisen aiempaan liittoon tai työttömyyskassaan puolestasi.

Tutustu SEL:n jäsenetuihin.

Katso video, miksi kannattaa liittyä liittoon!