SEL ja MTK kampanjoivat kauppojen edustoilla kotimaisen ruuan ja selkeämpien alkuperämerkintöjen puolesta 20.4.2012

16.4.2012

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK kampanjoivat kotimaisen ruuan ja selkeämpien alkuperämerkintöjen puolesta perjantaina 20.4.2012. Iltapäivän aikana MTK:n ja SEL:n jäsenien iskujoukot tekevät kuluttajagallupia ruuan alkuperämerkinnöistä yli sadan suuren ruokakaupan edustalla ympäri Suomen.

Ruuan alkuperämaata on vaikeaa löytää useista tuotteista. Kuluttajaa myös sumutetaan kotimaiselta kuulostavilla tuotemerkeillä, jotka ovat todellisuudessa ulkomaista alkuperää.

Tuottajien ja elintarviketyöntekijöiden yhteiskampanjassa kysytään kuluttajien mielipiteitä ruuan alkuperämerkinnöistä ja kotimaisesta ruuasta. Samalla halutaan nostaa näkyvästi esille suomalaisen ruuan alkuperämerkit:
- Hyvää Suomesta -merkki, suomalaisen ruuan alkuperämerkki 
- Sirkkalehti-merkki, suomalaisten kasvisten ja puutarhatuotteiden alkuperämerkki
- Avainlippu-merkki, suomalaisen työn merkki. Avainlippu ei ole kuitenkaan tae raaka-aineen kotimaisuudesta.

MTK ja SEL haluavat muistuttaa kuluttajia siitä, että ruokavalinnolla on suuri merkitys suomalaiselle elintarvikeketjulle ja meille kaikille suomalaisille. Koko elintarvikeketju Suomessa työllistää yli 300 000 suomalaista.

Gallup-kyselyn lisäksi kuluttajille jaetaan muun muassa suurennuslaseja ja esitteitä, joiden toivotaan helpottavan kuluttajaa alkuperämerkinnän löytämisessä kuluttajapakkauksista. Kuluttajilla on samalla hyvä mahdollisuus keskustella viljelijöiden ja elintarviketyöntekijöiden kanssa kotimaisen ruuan tuotannosta.

Toimintapäivä järjestetään 20.4.2012 115 kohteessa/paikkakunnalla ympäri Suomen.

Kaikki kohteet osoitetietoineen ja yhteyshenkilöineen löytyvät osoitteesta:
http://www.mtk.fi/kotimaistakoriin/toimintapaiva_alkuperamerkit/fi_FI/toimintapaiva_alkuperamerkit_2012/

Pääkaupunkiseudulla tempaistaan 20.4. klo 12-14 K-citymarket Itäkeskuksessa (Kauppakartanonkatu 3, Helsinki). Paikalla klo 12-13 ovat myös SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen ja MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.