Vaasan Oy lopettaa Jyväskylän leipomon, 42 irtisanotaan

13.12.2011

Vaasan Oy:n Jyväskylän leipomoa koskeneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Vaasan tiedotti tänään, että se lopettaa kokonaan leipomotoiminnan Jyväskylässä ensi vuoden toukokuussa. Leipomon lakkauttaminen tarkoittaa, että 42 ihmistä irtisanotaan. Heistä 24 on ollut osa-aikaisia viikonlopputyöntekijöitä.

- Yt-neuvotteluiden aikana tuli itselleni sellainen tunne, että työnantaja oli asian lopullisesti päättänyt jo ennen kuin yhteiseen neuvottelupöytään istuttiin, kertoo Jyväskylän leipomon pääluottamusmies Simo Pynnönen.

Vaasan Oy jatkaa jo tunnettua keskittämislinjaansa.

- Me työntekijät olemme pettyneitä työnantajan päätökseen lopettaa hyvin menestyvä leipomoyksikkö Jyväskylästä. Olimme valmiita neuvottelupöydässä miettimään toisenlaisia ratkaisuja, jotta Vaasan leipoma lähileipä olisi säilynyt täällä Keski-Suomenkin alueella, mutta näköjään yrityksellä on aivan toisenlainen toimintastrategia. Me irtisanotut työntekijät olemme tämän strategian pelinappuloita siinä missä jo aiemmin lopetettujen Turun ja Liperin leipomoyksiköidenkin työntekijät, Pynnönen toteaa.

Jyväskylän leipomon työntekijöillä on kaikilla takanaan pitkä työura Vaasan Oy:ssä, joten irtisanomiset astuvat voimaan vasta puolen vuoden kuluttua.

- Näillä näkymin tuotanto Jyväskylässä loppuu ensi toukokuussa, mutta paikalle jätetään myymäläleipomo pitämään yllä yrityksen paikallista imagoa. Meidän irtisanottujen silmissä tyhjällä teollisuustontilla sijaitseva myymälä on kyllä vain kuluttajien harhaanjohtamista.

- Irtisanotuista 6-7 pääsee eläkejärjestelyjen piiriin, muiden täytyy nyt lähteä etsimään uutta työpaikkaa tai harkita mahdollisuutta kouluttautua uudelleen, Pynnönen toteaa.

Lisätiedot:

Simo Pynnönen
pääluottamusmies
Vaasan Oy, Jyväskylän leipomo
p. 050 523 7767