SAK:n edustajakokous linjaa keskusjärjestön tulevaisuutta

6.6.2016

SAK:n 19. edustajakokous on parhaillaan koolla Tampereella. Kokouksen avajaisissa tänään puhuivat SAK:n väistyvä puheenjohtaja Lauri Lyly, Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä eurooppalaisen ay-liikkeen EAY:n pääsihteeri Luca Visentini.

Kokoukseen osallistuu 11 SEL:n edustajaa osana 259 äänivaltaisen kokousedustajan joukkoa. SEL:n edustajat SAK:n edustajakokouksessa ovat Tiina Heinonen, Tarja Hietanen, Marko Kaarlenpoika, Marja Karuaho, Anne Korkeamäki, Eija Kortelainen, Janne Nieminen, Maarit Stålnacke-Inkala, Juha Tuomari, Pirjo Vepsäläinen ja Anne Wassholm.

Edustajakokouksessa uudistetaan SAK:ta, valitaan keskusjärjestölle uusi johto, hyväksytään uusi ohjelma-asiakirja ja säännöt sekä käsitellään liittojen aloitteet. SEL on tehnyt kokoukselle kolme aloitetta, jotka käsittelevät kotimarkkinoiden ostovoimaa, epätyypillisiä työsuhteita sekä työttömyysturvaa.

SAK:n edustajakokousta voi seurata suorana videolähetyksenä SAK:n YouTube-kanavalla osoitteessa www.youtube.com/SAKtuubi sekä SAK:n verkkosivuilla osoitteessa www.sak.fi/edustajakokous, josta löytyvät myös edustajakokouksen aikataulu, materiaalit, kuten liittojen esitykset sekä edustajakokouksen uutiset.

109-vuotiaan SAK:n edustajakokousta voi seurata ja kommentoida myös sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Twitterissä ja Facebookissa, tunnuksella #SAK109. SEL:n tunnus on #selryfi. Kokous päättyy keskiviikkona 8.6.2016.