Valio sulkee Tampereen meijerin, tuotanto siirretään muihin meijereihin

31.5.2016

Valio tiedotti tänään aloittavansa Tampereen meijerissä tuotannon ja sen tukitoimintojen henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena on Tampereen meijerin koko tuotannollisen toiminnan lopettaminen. Yt-neuvotteluiden piirissä on noin 50 ihmistä, heistä SEL:n työehtosopimuksella työskentelee lähes neljäkymmentä.

Työnantajan tavoitteena on sulkea Tampereen meijeri syyskuun loppuun mennessä. Tampereella valmistettujen erikoismaitojen ja kotijuuston tuotanto siirretään Valion muihin meijereihin. Perusmaitojen valmistus siirtyi Tampereelta muihin meijereihin jo  viime vuonna, kun Valio vähensi Tampereelta 80 ihmistä.

Tampereen meijerin henkilöstö on osannut odottaa, että tuotannon lopettaminen on jossain vaiheessa edessä, koska tuotantoa on viime vuosina ajettu alas ja henkilöstöä vähennetty Tampereella kovalla kädellä.

- Tämä oli kova uutinen meille. Emme osanneet odottaa, että meijerin sulkeminen tapahtuisi näin pian ja näin lyhyellä varoitusajalla, saimme eilen tiedon tämänpäiväisestä tiedotustilaisuudesta. Ihmiset ovat nyt surullisia työpaikkansa menettämisestä ja huolissaan siitä, saavatko uusia töitä. Työllisyystilanne ei ole Tampereenkaan seudulla hyvä, Valion Tampereen meijerin työntekijöiden pääluottamusmies Antti Parviainen kertoo.

Valio on luvannut selvittää, voiko se tarjota irtisanottaville töitä muista yksiköistä, mutta mitään lupauksia ei ole annettu.

- Toivomme, että Valio toimii vastuullisen työnantajan tavoin ja tarjoaa irtisanotuille töitä tai auttaa uudelleen työllistymisessä, Parviainen sanoo.

Työnantajan tiedotteen mukaan Tampereen meijeri suljetaan tuotantokapasiteetin sopeuttamiseksi vastaamaan nykyistä markkinatilannetta. Valio on menettänyt merkittävän määrän perusmaitojen myynnistään viimeisen reilun kolmen vuoden aikana Suomessa.

- Valion on käytettävä nyt kaikki keinot toiminnan tehostamiseksi, jotta pystymme maksamaan maitotilayrittäjillemme heidän elinkeinonsa jatkumisen turvaavaa tilityshintaa. Valion omistajayrittäjät ovat todellisissa vaikeuksissa. Valion muiden tuoretuotemeijerien kapasiteetti riittää sekä perus- että erikoismaitomäärämme jalostamiseen, Valion Tuotanto ja logistiikka -vastuualueen johtaja Mika Koskinen toteaa.

Yt-neuvottelut alkavat ensi viikon tiistaina ja niiden arvioidaan kestävän kahdeksan viikkoa. Yt-neuvottelut eivät koske Valion Tampereen terminaalin työntekijöitä.

 

Lisätiedot:

Antti Parviainen
Valion Tampereen meijerin työntekijöiden pääluottamusmies
p. 050 384 2505