Maahanmuuttajille tarjolla maksutonta työsuhdeneuvontaa

22.3.2016

SAK on tänään avannut maahanmuuttajataustaisille työntekijöille suunnatun maksuttoman neuvontapalvelun. Tarjoamalla maksutonta työsuhdeneuvontaa SAK haluaa tukea maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä työelämän ja kotoutumisen alkuun.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan lakimies Anna-Liisa Häkkinen vastaa työsuhteisiin liittyviin kysymyksiin puhelimitse ja sähköpostitse, suomeksi sekä englanniksi.

- Neuvontapalveluun voivat ottaa yhteyttä kaikki Suomessa työskentelevät maahanmuuttajat ja ulkomaalaiset työntekijät. Kysyjän ei tarvitse olla ammattiliiton jäsen saadakseen neuvoja. Jotta kotoutuminen onnistuisi, maahanmuuttajan tulee tietää, miten suomalaisessa työelämässä toimitaan. Jos mahdollisiin epäkohtiin puututaan ajoissa, ehkäistään suuremmat ongelmat, Häkkinen selventää.

Lainopillisten neuvojen lisäksi lakimiehen tehtävänä on välittää työelämätietoa maahanmuuttajajärjestöille sekä kouluttaa ammattiliittoja ja työpaikkojen luottamusmiehiä maahanmuuttoasioissa.

SAK:n neuvontapalvelu on osa Töissä Suomessa -yhteishanketta, jonka tarkoituksena on kehittää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistäviä neuvontapalveluita. Helsingin kaupungin hallinnoimaan hankkeeseen osallistuvat myös Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Helsingin seudun kauppakamari ja monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry.

Euroopan sosiaalirahasto ESR on myöntänyt neuvontapalvelulle rahoituksen 31.8.2018 saakka. Sen kustannuksiin osallistuvat myös Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

SEL suosittelee ammattiliiton jäsenyyttä myös kaikille maahanmuuttajataustaisille työntekijöille. Liiton jäsenten kannattaa jatkossakin ongelmatilanteissa olla ensisijaisesti yhteydessä oman työpaikan luottamusmieheen tai liiton toimistoon. SEL:n jäsenet saavat neuvontaa liiton palvelunumerosta 020 774 004.


Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta on auki maanantaista torstaihin klo 9–11 ja 12–15. Puhelinnumero on 0800 414 004 ja sähköpostiosoite workinfinland@sak.fi.


Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta Facebookissa