Orklan luottamushenkilöt vetoavat Ahvenanmaan tehtaan säilyttämisen puolesta, työntekijät toivovat kuluttajilta tukea

9.3.2016

Orkla-konsernin Suomen työntekijöitä edustavat SEL:n pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut vetoavat Orklaan Ahvenanmaalla Haraldsbyssä sijaitsevan tuotantolaitoksen säilyttämisen puolesta.

Tehtaan tulevaisuus on vaakalaudalla yhteistoimintaneuvotteluissa, joita norjalainen Orkla-konserni käy parhaillaan Taffel-perunalastuja ja Oolannin perunapakastetuotteita valmistavalla tuotantolaitoksellaan.

- Toivomme, että tehdas ja työpaikat säilyvät Ahvenanmaalla. Tuotantolaitos on merkittävä koko Ahvenanmaan kannalta. Kuluttajat haluavat jatkossakin ostaa nämä tuotteet Suomessa valmistettuina, tuotannon siirtäminen ulkomaille ei olisi kannattavaa, Tampereella keskiviikkona kokoontuneet työpaikkojen luottamushenkilöt painottavat.

Luottamushenkilöt hämmästelevät tehtaalla tiistaina vierailleen ministeri Anne Bernerin lausuntoa, jonka mukaan ”mikäli kilpailukykyä saadaan yhteiskuntasopimuksen kautta parannettua, sen todennäköisemmin työpaikkoja pystytään täällä pitämään”.

- Kilpailukykysopimuksen hyväksymisellä ei ole merkitystä Ahvenanmaan tehtaan tulevaisuuden kannalta. Yksikkö ja sen koko tuotantoketju on toimiva ja kannattava. Ihmiset ovat nyt Ahvenanmaalla huolissaan tehtaan ja työpaikkojen tulevaisuudesta, nyt ei ole oikea aika tehdä politiikkaa, luottamushenkilöt toteavat.

Luottamushenkilöt pyytävät, että kuluttajat antaisivat nyt tukensa työntekijöille ja perunantuottajille sekä vaikuttaisivat Orklan johtoon allekirjoittamalla vetoomuksen osoitteessa www.adressit.com/sips

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja Ammattiliitto Pron vetoomuksen on allekirjoittanut jo yli 5000 ihmistä.