Kraft Foodsin tehtaalla mielenilmaus irtisanomisia vastaan, työntekijät pois töistä kaksi päivää

6.5.2011

Kraft Foods Finland Production Oy:n työhuonekunta päätti yksimielisesti kokouksessaan keskiviikkona 4.5.2011 mielenilmauksesta yhtiössä tehtyjä ratkaisuja vastaan. Tehtaan tuotanto seisoo perjantaina 6.5 ja maanantaina 9.5.

Työhuonekunta vaatii irtisanomisten peruuttamista ja samalla se protestoi sitä, ettei irtisanotuille ole edelleenkään kerrottu mahdollisen rahallisen korvauksen tasosta. Työhuonekunta toi myös työnantajalle tiedoksi, että mitään alimiehityksillä ajoa ei tehdä, ylitöihin ei kenenkään muutenkaan tarvitse suostua.

Tilanne tehtaalla on vaikea.

Lisätiedot:
Leena Virtanen
pääluottamusmies
p. 0400 905 430

---

Työnantaja ilmoitti tiistaina irtisanovansa 25 tuotantotyöntekijää sekä lopettavansa 5 toimihenkilöpositiota Kraft Foods Finland Production Oy:stä. Lisäksi lähivuosina eläköityvien työntekijöiden tilalle ei tulla palkkaamaan vakituisia henkilöitä.

Mielenilmaukseen irtisanomisia vastaan osallistuvat tehtaan kaikki 97 tuotannon työntekijää.

- On ymmärrettävää, että työntekijöiden reaktio työnantajan toteuttamiin irtisanomisiin on tämä. Työnantaja on aiheuttanut ulosmarssin omalla toiminnallaan, Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sanoo.

---

Koko henkilöstön yhteinen julkilausuma yt-neuvotteluiden tuloksesta ja irtisanomisista