SEL tukee Postin työntekijöitä ja on valmis selvittämään mahdollisuudet tukitoimiin

10.11.2015

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL tukee Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n taistelua Postin työntekijöiden työehtojen heikentämistä vastaan. SEL on valmis selvittämään mahdollisuudet tukitoimiin elintarvikealan yrityksissä, jos Posti ei luovu työehtojen heikennysvaatimuksista ja vuokratyövoiman käyttämisestä rikkureina.

Jos työnantaja saa tavoitteensa läpi työehtosopimusneuvotteluissa Postin työntekijöiden palkkoja leikataan, työaikoja heikennetään ja muutosturvasopimus poistetaan. Posti aikoo myös lisätä vuokratyövoiman käyttöä, vaikka jo nyt ongelmana on liian tiukka oman henkilöstön mitoitus.

- Palvelualojen työnantajat PALTAn ja valtionyhtiö Postin työehtojen heikennysvaatimukset ovat täysin kohtuuttomia, toteutuessaan ne tulisivat leikkaamaan Postin työntekijöiden ansioita sadoilla euroilla kuukaudessa sekä heikentämään työntekijöiden työssä jaksamista entisestään. Työehtojen heikennyksiä vastaan taistelevat työntekijät ansaitsevat kaikkien meidän Postin asiakkaiden täyden tuen, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sanoo.

SEL tuomitsee vuokratyövoiman käyttämisen rikkureina. Posti on rekrytoinut SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n kautta vuokratyövoimaa, jonka tarkoituksena on PAU:n laillisten työtaistelutoimien murtaminen.

- SOL on Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL:n jäsenenä sitoutunut alan kansainvälisiin käytäntöihin, joiden mukaan laillisen työtaistelun kohteena olevaan yritykseen ei vuokrata työntekijöitä. SOL:n on nyt julkisesti irtisanouduttava Postin työtaisteluiden murtamispyrkimyksistä ja huolehdittava, ettei vuokratyövoimaa käytetä Postissa rikkomaan laillisia työtaistelutoimia, Kuntonen vaatii.