Maistuva ammatti -hanke esittelee elintarvikealan ammatteja nuorille videoilla

6.10.2015

Elintarvikealan ammatteja tehdään tutuksi ammatinvalintaa miettiville nuorille videoilla. Maistuva ammatti -hanke on julkaissut neljätoista uutta videota, jotka kuvattiin kevään ja kesän aikana elintarvikealan työpaikoilla ympäri Suomea. Mukana ovat esimerkiksi leipurin, lihanleikkaajan, kehittämispäällikön, maatalouslomittajan, työnjohtajan ja meijeri-insinöörin ammatit.

Youtubesta ja hankkeen verkkosivuilta löytyvät videot on tarkoitettu koulujen oppilaanohjaajien eli opojen käyttöön, tukemaan nuorten ammatinvalintaa.

Maistuva ammatti on kaksivuotinen hanke, jonka tarkoitus on lisätä nuorten kiinnostusta ruuan parissa työskentelyyn. Nuoria innostetaan osallistavalla otteella hakeutumaan ruokaketjun ammatillisiin ja akateemisiin opintoihin.

Hankkeessa on mukana seitsemän ruoka-alan järjestöä: Agronomiliitto, Ammattiliitto Pro, Elintarviketeollisuusliitto ETL, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Meijerialan Ammattilaiset MVL, Ruokatieto Yhdistys ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö sekä hankekumppanit. Ruokatieto koordinoi hanketta.


www.maistuvaammatti.fi
Lisätiedot: SEL:n koulutussihteeri Jaana Saaranen, p. 020 774 0619