Atria aloittaa yt-neuvottelut Nurmossa 110 henkilötyövuoden vähentämiseksi

17.3.2011

Elintarvikeyhtiö Atria ilmoitti tänään aloittavansa Nurmon tuotantolaitoksen henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Yhtiön tiedotteen mukaan viljan ja rehun sekä muiden raaka-aineiden voimakas hinnannousu aiheuttaa liharaaka-aineen ja ruuan hintaan voimakasta nousupainetta. Tästä syystä Atria on päättänyt tehostaa toimintojaan ja säästää kustannuksissa vähentämällä yrityksen palveluksesta 110 henkilötyövuotta.

- Aikomuksena yhtiöllä on saada aikaan henkilöstövähennyksillä noin neljän miljoonan euron vuosittaiset säästöt kustannusrakenteeseen. Olemme työtekijöiden kanssa hyvin yllättyneitä ja pettyneitä siitä, että tämänkaltaisiin voimakkaisiin toimenpiteisiin ja säästöratkaisuihin on nyt yhtiön johdossa päädytty, kertoo Atrian Nurmon pääluottamusmies Mauno Lemettinen.

- Atria pysyi viime vuonna Suomessa voitolla, mutta Venäjällä painuttiin tappiolle. Valitettavasti tämänpäiväisen ilmoituksen myötä näyttää siltä, että työntekijät Suomessa perheineen joutuvat kärsimään Venäjällä tapahtuvista asioista, Lemettinen jatkaa.

- Neuvottelut alkavat 24.3.2011 ja koskevat tuotannon työntekijöitä, jotka työskentelevät broilerien, valmisruokien ja lihavalmisteiden valmistuksessa sekä tekniikassa ja logistiikassa. Yritys on ilmoittanut, että irtisanomiset ja osa-aikaistamiset saattavat kohdistua enimmillään 149 henkilöön.

- Tavoitteena henkilöstöllä on tietenkin löytää yrityksen kanssa yhteistyössä muita keinoja, millä säästöjä kulurakenteeseen saavutetaan, jotta turhilta irtisanomisilta vältytään, Lemettinen toteaa.

Atrian juuret ulottuvat vuoteen 1903, jolloin perustettiin sen vanhin omistajaosuuskunta. Koko konsernissa työskenteli viime vuonna yhteensä keskimäärin noin 5800 henkilöä. Atria Suomen liiketoiminnot on jaettu neljään osaan, liha-liiketoiminta, lihavalmisteliiketoiminta sekä ateria- ja siipikarjaliiketoiminta ja sen palveluksessa on noin 2100 henkilöä. Atrian liikevaihto vuonna 2010 oli 1 301 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
pääluottamusmies Mauno Lemettinen
p. 040 739 7108