Vaasan Oy aloittaa yt-neuvottelut, Turun leipomo lakkautusuhan alla

4.1.2011

Leipomoyritys Vaasan Oy aloittaa jälleen yt-neuvottelut. Tällä kertaa yhtiön mukaan arvioitu nettovähennystarve on enimmillään 95 henkilötyövuotta.

Vaasan Oy aloittaa 4.1.2011 tuoreet leipomotuotteet -liiketoiminta-alueella Suomessa tuotantorakenteen tehostamisohjelman, jonka takia käydään yhteistoimintaneuvottelut, joiden piiriin kuuluvat Espoon, Vantaan, Tampereen, Seinäjoen, Kuusankosken, Rovaniemen, Kiimingin ja Turun leipomoiden sekä Kotkan tehtaan leipomotuotannon työntekijät ja toimihenkilöt. Tämä tarkoittaa, että neuvottelut koskevat yhtiön tuotannossa työskenteleviä noin 800 työntekijää ja kymmentä toimihenkilöä.

Yhtiön mukaan sen leipomotoiminta saattaa nyt loppua kokonaan Turussa. Vaasan Oy lopetti jo toisen Turun leipomonsa vuonna 2009.

- Yt-neuvottelut voivat johtaa muutoksiin työtehtävissä ja työajoissa, osa-aikaistamisiin, lomauttamisiin, irtisanomisiin ja mahdollisesti leipomotoiminnan lopettamiseen Turussa. Toteutuessaan arvioitu nettovähennystarve olisi enimmillään 95 henkilötyövuotta. Henkilöstön vähentämistarve pyritään minimoimaan työtehtävämuutoksilla ja muilla järjestelyillä, kerrotaan Vaasan Oy:n tiedotteessa.

Nyt käynnistyvissä yt-neuvotteluissa noudatetaan kuuden viikon neuvotteluaikaa ja ne päättyvät maaliskuun alussa.

Edellisen kerran Vaasan Oy:ssa käytiin yt-nevottelut syksyllä 2010, jolloin yhtiö päätti lakkauttaa leipomotoiminnan Liperissä ja irtisanoi 23 työntekijää.