HKScan Finland vähensi Mellilästä 23 työpaikkaa, 15 ihmistä irtisanottiin

26.1.2015

HKScan Finland Oy tiedotti tänään saaneensa Mellilän tuotantolaitoksella marraskuussa aloitetut yhteistoimintaneuvottelut päätökseen. Neuvotteluiden piirissä oli koko tuotantolaitoksen henkilöstö, noin 40 ihmistä.

HKScan Finland supistaa teurastuskapasiteettia Mellilässä ja keskittää teurastusta Forssaan, minkä seurauksena 23 ihmistä menettää työpaikkansa Mellilässä. Kahdeksan heistä on jo siirtynyt töihin HKScanin Forssan tuotantolaitokseen ja uutta työtä joutuu etsimään 15 ihmistä. Heidän irtisanomisaikansa vaihtelevat kahdesta kuukaudesta puoleen vuoteen.

- Tunnelmat ovat työpaikalla haikeat, vaikka osasimmekin odottaa, että työt täällä vähenevät, ei se ole ikinä kivaa, kun osa työporukasta joutuu pihalle, HKScan Finlandin Mellilän pääluottamusmies Karol Kula sanoo.

Mellilään jää emakoiden teurastus, mutta myös lihasikaa teurastetaan jatkossakin Mellilässä, ja tuotantolaitoksessa tehdään töitä viitenä päivänä viikossa.

- Meitä jää nyt töihin aika pieni porukka, saa nähdä, miten homma tulee toimimaan pienemmällä porukalla, kun emakoiden lisäksi meille jää teurastettavaksi sikaa ihan kohtuullinen määrä, Kula toteaa.

Teurastuskapasiteetin supistamisesta ja henkilöstövähennyksistä Mellilässä HKScan Finland arvioi saavansa noin miljoonan euron kustannussäästön.

- Liha-alan kilpailutilanne Suomessa on kireä ja liiketoimintaympäristö haastava muun muassa Venäjän EU:lle asettaman sianlihan tuontikiellon ja EU:n sianlihan ylituotannon vuoksi. Parantaakseen kannattavuuttaan HKScan Finland sopeuttaa sianlihan teurastuskapasiteettia vallitsevaan markkinatilanteeseen, yhtiön tiedotteessa todetaan.

HKScan-konserni työllistää Suomessa noin 2 800 ihmistä. Vuonna 2013 HKScan Finland teki liikevoittoa 2,8 miljoonaa euroa.