Uusi yhtiö jatkamaan Järvi-Suomen Portin lihavalmistetuotantoa Mikkelissä

24.6.2010

Uusi yhtiö jatkamaan Järvi-Suomen Portin  lihavalmistetuotantoa Mikkelissä


HKScan Finland Oy ja Järvi-Suomen Portti Osuuskunta ovat tänään solmineet liiketoimintajärjestelyä koskevan sopimuksen. Yritykset perustavat uuden yhtiön, jossa Järvi-Suomen Portti on mukana vähemmistöosakkaana. Uusi yhtiö jatkaa lihavalmisteiden valmistusta Järvi-Suomen Portin nykyisellä tuotantolaitoksella Mikkelin Tikkalassa.

- Toiminnan jatkumista varten solmitaan tehdaskiinteistön käytöstä pitkäaikainen vuokrasopimus. Suunniteltu liiketoimintakauppa sisältää Tikkalan tehtaan tuotantolaitteiston ja Järvi-Suomen Portin tuotemerkit. Uusi yhtiö jatkaa Portin tuotteiden markkinointia ja myyntiä, kerrotaan HKScanin ja Järvi-Suomen Portin tiedotteessa.

Liiketoimintajärjestelyn piiriin kuuluva henkilöstö siirtyy uuden yhtiön palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä.

-  Tämä on Järvi-Suomen Portin henkilöstön kannalta todella myönteinen uutinen ja se tulee turvaamaan Mikkelin työpaikat tulevaisuudessa, pääluottamusmies Markku Tiainen sanoo.

Liiketoimintajärjestely on ehdollinen Kilpailuviraston käsittelylle. Tuotannollinen toiminta Mikkelissä jatkuu ennallaan Kilpailuviraston käsittelyn ajan. Uuden yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa lokakuun alusta.

Järjestelyllä ei ole vaikutusta Järvi-Suomen Portin Kouvolan piirakka- ja valmisruokaliiketoimintaan, joka jatkuu ennallaan.