Raisioagrossa irtisanomisuhan alla 50 ihmistä

24.4.2014

Raisioagro tiedotti pääsiäisviikolla aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat kaikkia sen toimintoja pois lukien Ylivieskan naudanrehuja valmistava rehutehdas sekä kalanrehujen myynti ja rehuvienti. Sian- ja siipikarjanrehujen osalta Raisioagro tarkastelee vaihtoehtoina toiminnan supistamista, lopettamista tai liiketoiminnan myyntiä.

Yt-neuvotteluiden piirissä on noin 150 henkilöä. Mahdolliseksi vähennystarpeeksi työnantaja arvioi 50 henkilöä. Työntekijöiden osuus heistä on yli puolet.

Työntekijät yllättyivät yt-neuvotteluiden laajuudesta. Erityisesti Raision rehutehtaalla pelätään nyt hämmentyneinä pahinta ja ollaan huolissaan tulevaisuudesta.

- Tilanne on vakava. Lakkauttaminen olisi tietysti huonoin vaihtoehto. Tyhjää tehdastilaa on tällä tontilla jo tarpeeksi. Toivomme, että Raisio päättää jatkaa rehutehtaan toimintaa, mutta jos Raisio ei jatka, toivottavasti tehtaalle löytyy hyvä ostaja, jotta työpaikat säilyvät, se on meille tärkeintä, pääluottamusmies Jyrki Nurmi toteaa.

Neuvottelut alkavat maanantaina 28.4.2014 ja niiden arvioidaan päättyvän ennen juhannusta.

Raisioagro Oy syntyi, kun Rehuraisio Oy ja Raision Viljakauppayksikkö yhdistyivät vuoden 2012 alusta alkaen. Raisioagron rehutehtaat sijaitsevat Raisiossa, Kouvolassa ja Ylivieskassa.

Raisioagron markkinaosuus maatilarehuissa Suomessa on noin 40 % ja kalanrehuissa yli puolet. Kala- ja maatilarehuja viedään myös esimerkiksi Venäjälle ja Baltian maihin.

Raisioagro on osa Raisio-konsernia. Raisioagro-yksikköön kuuluvat Raisioagro Oy sekä Proteinoil Oy. Proteinoilin Raisiossa sijaitseva tehdas valmistaa kasviöljyjä ja valkuaisrouhetta.