Atrian yt-neuvotteluissa 60 työpaikkaa uhattuna Jyväskylässä

24.2.2014

Atria ilmoitti tänään aloittavansa yt-neuvottelut henkilöstön vähentämiseksi Jyväskylän tuotantolaitoksellaan. Atria hakee ensi vuoden alusta alkaen noin viiden miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Tämä tarkoittaisi noin 60 henkilötyövuoden vähentämistä Jyväskylästä. Vaarassa on 38 työntekijän, 18 toimihenkilön ja neljän ylemmän toimihenkilön työpaikka.

Atria osti viime vuoden helmikuussa Saarioisten naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja lihanleikkuuliiketoiminnot Jyväskylästä ja Sahalahdesta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan vain kuukausi sitten tammikuussa. Nyt käynnistetyt yt-neuvottelut koskevat naudan- ja sianlihan hankintaa sekä teollista toimintaa Jyväskylän tuotantolaitoksella.

Työntekijät ottivat yt-ilmoituksen vastaan järkyttyneinä.

- Tämä on ollut murheellinen päivä. Omistajavaihdoksen jälkeen olemme osanneet odottaa, että jotain tulee tapahtumaan, mutta yllättävän isoa määrää ollaan nyt irtisanomassa, Atrian Jyväskylän tuotantolaitoksen työntekijöiden pääluottamusmies Harri Puhakka toteaa.

Jyväskylässä kuitenkin luotetaan, että tehtaassa tehdään töitä tulevaisuudessakin.

- Luotamme siihen, että Atria ei sulje tuotantolaitosta, vaan nyt tehdään yksiköstä kilpailukykyinen karsimalla päällekkäisyydet, Puhakka sanoo.

Työntekijät pitivät tänään työhuonekunnan kokouksen heti yt-ilmoituksen saatuaan. Työntekijöiden tavoitteena on, että neuvotteluissa saavutetaan henkilöstön kannalta mahdollisimman hyvä lopputulos ja että työnantaja kantaa vastuuta irtisanottavista työntekijöistään.

Ensimmäinen varsinainen neuvottelupäivä on ensi viikon maanantaina.

Atrian tiedotteessa yt-neuvotteluita kutsutaan ”kehittämishankkeeksi Atria Suomen naudan- ja sianlihatuotannon kannattavuuden parantamiseksi ja tuottavuuden lisäämiseksi Atrian Jyväskylän tehtaalla”. Atria aikoo selvittää nykyisten toimintojen päällekkäisyydet, Jyväskylän tuotantolaitoksen kehittämiskohteet ja synergiat Atrian toimintojen kanssa.

Lisätiedot:
pääluottamusmies Harri Puhakka
p. 040 593 2907