Turun Nestlén työntekijät jatkavat lakkoaan työkavereidensa työehtojen puolesta

15.12.2013

Lastenruokaa Turussa valmistavan Nestlén työntekijät ovat aloittaneet tänään sunnuntaina kello 20.50 kolmen vuorokauden mittaisen työnseisauksen. Työntekijät eivät hyväksy työnantajansa suunnitelmia heikentää määräaikaisten ja tarvittaessa töihin kutsuttavien työntekijöiden työehtoja siirtämällä heidät vuokratyövoimaksi. Lakossa olevat työntekijät palaavat töihin keskiviikkona kello 20.50.

Tehtaan työntekijät ovat vastustaneet työnantajan päätöstä siirtää määräaikaisissa työsuhteissa työskenteleviä tarvittaessa töihin kutsuttavia työntekijöitä henkilöstövuokrausyrityksen kirjoille pysäyttämällä tehtaan tuotannon myös viime viikolla kolmen vuorokauden ajaksi.

- Tavoitteenamme on, että työnantaja luopuu suunnitelmastaan käyttää jatkossa tilapäisen työvoiman palkkaamisessa henkilöstövuokrausyritystä. Sen sijaan haluamme, että työntekijät saavat jatkaa talon omilla kirjoilla, Nestlén Turun tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Päivi Keskinen kertoo.

Lakossa on tehtaan noin 110 työntekijää.

Lakkoon johtanut kiista koskee noin 20 ihmistä, jotka ovat olleet töissä Nestléllä tarvittaessa töihin kutsuttavina työntekijöinä määräaikaisissa työsuhteissa, jotkut jo vuosien ajan. Nestlé vakinaisti lokakuussa seitsemän työntekijää, mutta ilmoitti, että muiden tarvittaessa töihin kutsuttavien työntekijöiden määräaikaisia työsopimuksia ei enää uusita ja, että jatkossa Nestlé palkkaa tilapäisen työvoiman henkilöstövuokrausyrityksen kautta.

 
Lisätiedot:
 
Päivi Keskinen
Nestlén Turun tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies
p. 0400 744 146