Palkkoihin 0,4 %:n yleiskorotus lokakuun alusta

18.9.2013

SEL:n voimassa olevien työehtosopimusten mukaisesti kaikkien alan työntekijöiden palkkoja korotetaan 1.10.2013 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta yleiskorotuksella, jonka suuruus on 0,4 %.

Lisäksi palvelusvuosilisiä ja leipomoalan lauantaityölisää korotetaan samalla yleiskorotuksen määrällä. Pyöristyssäännön takia palvelusvuosilisät eivät nouse tuntipalkka-aloilla eli liha- ja teollisuus- sekä panimoaloilla.

Edellisen kerran palkat nousivat huhtikuussa 1,83 %:n yleiskorotuksella. Alan palkkojen yleiskorotus vuonna 2013 on siis yhteensä 2,23 %.

SEL esitti palkankorotusten soveltamisneuvotteluissa keväällä, että yleiskorotuksen lisäksi korotetaan taulukkopalkkoja. Työnantajaliitto ETL ei kuitenkaan ollut valmis tähän ja valtakunnansovittelija Esa Lonka päätti huhtikuussa, että asia ei kuulu välityslautakunnalle. Taulukkopalkankorotukset ratkaistaan vuoden 2014 tes-neuvotteluiden yhteydessä. SEL:n ja ETL:n väliset nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa 31.3.2014 asti.