Allekirjoita SEL:n luottamushenkilöiden kansalaisaloite: Toukokuu ja syyskuu pois vuosilomalain kesälomakaudesta

17.9.2013

Oulun Valiolla töissä olevat SEL:n luottamusmiehet Ilkka Katajala, Harri Lantto ja Pekka Tervamäki käynnistivät eilen kansalaisaloitteen, jolla vaaditaan kesälomakuukausien rajaamista niin, että toukokuu ja syyskuu poistetaan vuosilomalain määrittelemästä kesälomakaudesta.

Lakimuutos tarkoittaisi toteutuessaan sitä, että jatkossa työnantaja voisi määrätä työntekijän kesäloman sijoittumaan ajalle kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Aloitteen tekijät perustelevat muutosta sillä, että se edistäisi sitä, että alaikäiset lapset saisivat nykyistä paremmin olla vanhempiensa kanssa yhtä aikaa lomalla.

Lyhyempi lomakausi työllistäisi myös nykyistä useamman kesälomasijaisen. Kesä-elokuulle olisi myös helpompi saada työvoimaa, koska oppilaitokset ovat lomalla samaan aikaan.

Kesälomakuukausien rajaamista puoltaa myös se tosiasia, että joka puolella Suomea sää ei ole kesäinen vielä toukokuussa tai enää syyskuussa.

Aloitteen voi allekirjoittaa osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/560

Klikkaa kohtaa "Kannata aloitetta". Tämän jälkeen voit tunnistautua verkkopankkitunnuksillasi ja allekirjoittaa aloitteen sähköisesti ohjeiden mukaan. Allekirjoittaminen vie aikaa vain muutaman minuutin.

Voit myös tulostaa virallisen kannatusilmoituksen paperille alta ja postittaa sen täytettynä ja allekirjoitettuna 16.3.2014 mennessä osoitteeseen:

SEL:n Pohjois-Suomen aluetoimisto
Rautatienkatu 16
90100 OULU

Kansalaisaloite antaa kansalaisille mahdollisuuden saada aloitteensa eduskunnan käsiteltäväksi, jos aloite saa 50 000 äänioikeutetun Suomen kansalaisen tuen. Tukijoiden allekirjoituksia voi kerätä puolen vuoden ajan eli tälle aloitteelle 16.3.2014 asti.