Snellman ostaa Kokkikartanon

30.5.2006

Pietarsaarelainen liha-alan yritys Oy Snellman Ab ostaa 91 prosenttia Kokkikartano Oy:n osakekannasta. Snellman vahvistaa näin markkina-asemaansa valmisruokatuotannossa. Kokkikartanon entiset omistajat jäävät vähemmistöosakkaina Kokkikartanon palvelukseen. Esa Heikkinen jatkaa Kokkikartanon toimitusjohtajana.

Yhtiöiden allekirjoittama sopimus astuu voimaan 22. kesäkuuta 2006. Vuonna 1999 perustetun Kokkikartanon toimipaikka on Keravalla. Se työllistää 30 henkeä ja on keskittynyt laadukkaisiin premium-valmisruokiin. Yhtiön liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa, ja sen tuotteita myydään noin 1300 kaupassa ympäri Suomea. Kokkikartano on markkinajohtaja kiusauksissa ja vahva erityisesti pastaruoassa.

Snellmanin toimitusjohtajan Martti Vähäkankaan mukaan Kokkikartanon konsepti ja osaaminen täydentävät erinomaisesti Herra Snellmanin brändiä ja niihin liittyvät laatumielikuvat ovat hyvin samankaltaiset.

Kokkikartanon toimitusjohtajan Esa Heikkisen mukaan kauppa merkitsee hallittua kasvun turvaamista hyödyntämällä Snellmanin osaamista ja markkina-asemaa..