Elintarviketeollisuuden työturvallisuuskilpailun ensimmäisen kierroksen palkitut

29.5.2006

Työturvallisuuskeskuksen elintarvikealojen työalatoimikunta on haastanut elintarviketeollisuuden työyhteisöt turvallisuuskilpailuun vuosina 2005-2007. Tavoitteena on vauhdittaa elintarviketeollisuuden työpaikkojen työympäristön, turvallisuuden, viihtyvyyden ja tuottavuuden kehittymistä huipputasolle, jossa toimivat työpaikat ovat kilpailukykyisiä ja kiinnostavat ammattitaitoisia osaajia. Kilpailun ensimmäisen kierroksen parhaat työpaikat palkittiin valtakunnallisen Elintarvikepäivän yhteydessä toukokuun alussa 2006 Helsingin Messukeskuksessa.
Kilpailun ensimmäiselle kierrokselle osallistui 25 yritystä, jotka jakaantuivat neljään sarjaan: lihateollisuus, juoma- ja meijeriteollisuus, leipomot sekä muu elintarviketeollisuus. Nyt palkittiin kunkin sarjan paras yritys voittajana sekä toiseksi paras kunniamaininnalla.

Voittajat sarjoittain
Lihateollisuus
Voittaja: HK Ruokatalo Oy, Euran tuotantolaitos
Kunniamaininta: HK Ruokatalo Oy, Turun tuotantolaitos
Juoma- ja meijeriteollisuus
Voittaja: Oy Hartwall Ab, Lahti, kuvassa vas. työsuojelpäällikkö Oiva Pikkarainen, työsuojeluvaltuutettu Hannele Vuorio ja turvallisuuspäällikkö Tomas Lindfors.

Kunniamaininta: Valio Oy, Seinäjoen tehdas
Leipomot
Voittaja: Baco Oy, Vantaa
Kunniamaininta: Lännen Tehtaat Oyj Apetit, Pudasjärven tehdas
Muu elintarviketeollisuus
Voittaja: Aromtech Oy, Kiviranta
Kunniamaininta: Oy Gustav Paulig Ab, Helsinki

Elintarviketeollisuuden turvallisuuskilpailu jatkuu ja toisen kierroksen palkinnot luovutetaan keväällä 2007.