Karhu-oluen koti säilyköön Porissa

18.3.2009

Carlsberg ilmoitti tänä aamuna suunnitelmistaan siirtää Karhu-oluen valmistuksen Keravalle. Päätös tarkoittaisi vuonna 1853 perustetun Porin panimon toiminnan päättymistä.

– Karhu-olut on olutmerkki, jonka valmistuspaikan suomalaiset tietävät. Pori ja satakuntalaisuus ovat antaneet Karhulle oman positiivisen leimansa. On surullista, jos vahvasti paikallisuudelle rakentuneen tuotemerkin valmistus siirtyy pois Porista, toteaa SEL:n liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen.

– Toivon, että Carlsberg pohtii vakavasti siirron seurauksia Karhu-oluelle ja päättää säilyttää porilaisen Karhun synnyinsijoillaan, hän jatkaa.

Porilainen Karhu-olut valmistetaan tulevaisuudessa Keravalla, jos Porin panimon toiminta lopetetaan. Viimeiset olutlitrat valmistettaisiin Porissa suunnitelmien mukaan syyskuussa. Carlsberg kertoi yt-neuvottelujen käynnistyvän 25.3., ja ne koskevat 31 työntekijää. Carlsbergin omistamalle Sinebrychoffille jää panimo Keravalle.

Carlsbergin mukaan Porin panimon kohtaloon vaikuttaa mm. alkoholiverotuksen kiristyminen.

– Alkoholiveron kiristymisen pelättiin aiheuttavan työpaikkojen menetyksiä kotimaassa. Maan hallitukselta toivotaan taantuman aikaan ratkaisuja, jotka tukevat kotimaista työtä eikä ulkomaista tuontia. Ikävää on, jos veronkorotusten vaikutukset näkyvät heti näin nopeasti ja konkreettisesti, puheenjohtaja Kuntonen moittii.

Lisätietoja:
Pääluottamusmies Kari Jakonen, Porin panimo, p. 0400 712 799
Liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, p. 0400 611 882