SEL on lahjoittanut 5000 euroa Ukrainan elintarviketyöläisille

SEL on lahjoittanut 5000 euroa Ukrainan elintarvikealan työntekijöiden ammattiliiton auttamiseksi.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut valtavasti inhimillistä kärsimystä Ukrainassa. Sodassa on kuollut jo tuhansia ihmisiä ja lähes viisi miljoonaa ukrainalaista on joutunut lähtemään kotimaastaan pakolaisiksi. Myös Ukrainan talous on kärsinyt suuresti sodasta. Monet työpaikat on suljettu ja ihmiset ovat menettäneet työnsä ja toimeentulonsa.

SEL on lahjoittanut 5000 euroa Ukrainan elintarviketyöläisten ammattiliiton AIWU:n auttamiseksi. Lahjoitus tehtiin elintarvikealan ammattiliittojen maailmanjärjestön IUF:n solidaarisuusrahaston kautta.

– Sota on vaikeuttanut suuresti myös ukrainalaisten ammattiliittojen toimintaa ja niiden jäsenten elämää. Haluamme lahjoituksellamme tukea heitä ja osoittaa solidaarisuutemme heille, SEL:n liittosihteeri ja kansainvälisistä asioista vastaava Henri Lindholm sanoo.

Elintarvikealan ammattiliittojen pohjoismainen unioni PU on lisäksi lahjoittanut Ukrainaan IUF:n solidaarisuusrahaston kautta 15 000 euroa. SEL on sekä PU:n että IUF:n jäsen.

SEL on jo aiemmin lahjoittanut 5000 euroa Punaisen Ristin ja UNICEFin kautta sodasta kärsivien ukrainalaisten auttamiseksi sekä lopettanut jäsenetuyhteistyön Teboilin kanssa.


Uutinen ukrainaksi:

SEL пожертвувала 5000 євро працівникам харчової промисловості України

Фінська Профспілка працівників харчової промисловості (SEL) пожертвувала 5000 євро своїм колегам з України.

Російське вторгнення принесло величезні страждання народу України. Тисячі людей уже загинули під час бойових дій, і майже п’ять мільйонів українців були вимушені покинути свої домівки, ставши біженцями. Ця війна також нанесла важкий удар українській економіці. Багато підприємств припинили свою діяльність, і люди втратили роботу та, як наслідок, засоби до існування.

SEL пожертвувала 5000 євро, щоб допомогти українській Профспілці працівників харчової промисловості (ППХПУ). Ці гроші було відправлено через Фонд солідарності Міжнародного союзу профспілок харчової промисловості IUF.

«Наслідком війни став величезний негативний вплив на діяльність українських профспілок і життя їхніх членів. Своїм пожертвуванням ми хочемо підтримати їх і продемонструвати нашу з ними солідарність», — заявив Генрі Ліндхольм, секретар Профспілки SEL, який відповідає за міжнародні відносини.

Крім того, Скандинавський союз профспілок харчової промисловості NU також пожертвував Україні 15000 євро через Фонд солідарності IUF. SEL є членом як NU, так і IUF.

SEL уже перерахувала через Червоний Хрест і ЮНІСЕФ 5000 євро на допомогу українському народу, який постраждав від війни, і припинила свою співпрацю з Teboil.


Läs på svenska: SEL donerar 5 000 euro till livsmedelsarbetarna i Ukraina
Read In English: SEL donates EUR 5,000 to Ukraine’s food industry workers

Kuva: Erkki Lampén

Kuvateksti: Ukraina on Euroopan vilja-aitta ja yksi maailman suurimmista vehnänviejistä. Maatalous on merkittävä elinkeino Ukrainassa. Kuva on otettu Lvivin kaupungin läheltä kesäkuussa 2015. Myös Suomen maataloudessa ja elintarviketeollisuudessa työskentelee tuhansia ukrainalaisia työntekijöitä.

Liity
jäseneksi