SEL donerar 5 000 euro till livsmedelsarbetarna i Ukraina

SEL har donerat 5 000 euro för att hjälpa de ukrainska livsmedelsarbetarnas fackförbund.

Rysslands angrepp på Ukraina har förorsakat enormt mänskligt lidande i Ukraina.  Tusentals människor har redan dött i kriget och närmare 5 miljoner ukrainare har som flyktingar tvingats lämna sitt hemland. Också den ukrainska ekonomin har drabbats hårt av kriget. Många arbetsplatser är stängda och människor har förlorat sina jobb och sin utkomst.

Finlands Livsmedelsarbetareförbund SEL har donerat 5 000 euro som stöd till de ukrainska livsmedelsarbetarnas fackförbund AIWU. Donationen skedde genom livsmedelsbranschens fackförbunds världsorganisation IUF:s solidaritetsfond.

– Kriget har försvårat också de ukrainska fackföreningarnas verksamhet och deras medlemmars liv i hög grad. Med vår donation vill vi stödja dem och visa dem vår solidaritet, säger SEL:s förbundssekreterare och den ansvariga för förbundets internationella verksamhet, Henrik Lindholm.

Livsmedelsbranschens fackförbunds nordiska union PU har dessutom via IUF:s solidaritetsfond donerat 15 000 euro till Ukraina. SEL är medlem både I PU och IUF.

SEL har tidigare donerat 5 000 euro via Röda Korset och UNICEF som stöd till de ukrainare som drabbats av kriget samt avslutat sitt medlemsförmånssamarbete med Teboil.


Bild: Erkki Lampén