Liity SEL:n jäseneksi!

Liity SEL:n jäseneksi täyttämällä sähköinen jäsenhakemus tai ottamalla yhteyttä työpaikkasi SEL:n luottamusmieheen.

SEL:n jäsenyys kannattaa aina, vaikka työsuhteesi olisi määräaikainen tai osa-aikainen. SEL:n jäsenyydellä turvaat selustasi työelämässä ja työttömyyden varalta, ja olet mukana parantamassa elintarvikealan työntekijöiden työehtoja ja työoloja.

SEL:n jäsenmaksu on 1,6 % bruttopalkastasi ja se sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.

Jos opiskelet elintarvikealaa ammatillisessa oppilaitoksessa, voit liittyä SEL:n opiskelijajäseneksi. Opiskelijajäsenyys on maksuton. Jos työskentelet opiskeluaikanasi, maksa palkastasi liiton jäsenmaksu, jolloin kartutat oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyyskorvaukseen.


Kyllä, haluan liittyä SEL:n jäseneksi!

Siirrytkö SEL:n jäseneksi YTK:sta? YTK palauttaa kesken vuoden liittoon vaihtavalle YTK:n loppuvuoden jäsenmaksun

Jäsenmaksun maksaminen

Voit maksaa liiton jäsenmaksun kahdella tavalla. Helpoin tapa on antaa työnantajasi periä jäsenmaksu suoraan palkastasi ja tilittää se liittoon. Valtuutat työnantajan perimään jäsenmaksun palkastasi jäsenmaksun perintäsopimuksella.

Jos et halua, että työnantaja perii liiton jäsenmaksun suoraan palkastasi, voit laskea ja maksaa jäsenmaksusi itse. Saat vuosittain viitenumerolistan, jolla maksat jäsenmaksusi kuukausittain.

Jäsenmaksun perintäsopimus

Jos haluat, että työnantajasi perii liiton jäsenmaksun suoraan palkastasi ja tilittää sen liitolle, toimitamme perintäsopimuksen työnantajallesi liittyessäsi liittoon.

Perintäsopimus on aina työnantajakohtainen. Vaihtaessasi työpaikkaa täytä alla oleva jäsenmaksun perintäsopimus omalta osaltasi ja toimita se uudelle työnantajallesi täytettäväksi. Perintäsopimusta tulostetaan ja allekirjoitetaan kaksi kappaletta. Toinen kappale jää työnantajallesi ja toinen lähetetään liittoon osoitteella:

SEL/Jäsenrekisteri
Asemamiehenkatu 2, 8. krs
00520 Helsinki

Tee fiksu päätös ja liity nyt SEL:n jäseneksi!

Kun kuulut liittoon, liiton jäsenedut ovat käytössäsi, voit osallistua liiton toimintaan ja olla mukana vaikuttamassa ja päättämässä asioista. Liiton jäsenenä osallistut esimerkiksi työpaikkasi luottamusmiehen valintaan ja pääset päättämään, millaista toimintaa ammattiosastosi järjestää.

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton ja Suomen Elintarviketyöläisten työttömyyskassan jäseneksi voivat liittyä kaikki elintarvikealalla SEL:n työehtosopimusten alaisissa töissä työskentelevät työntekijät. Elintarvikealan opiskelijat voivat liittyä SEL:n opiskelijajäseneksi.

Siirtyessäsi SEL:n jäseneksi toisesta ammattiliitosta tai työttömyyskassasta jäsenyysehto ja työssäoloehto siirtyvät jäsenyyden mukana, kun vaihto tapahtuu 30 päivän sisällä. Siirtyessäsi toisesta liitosta tai kassasta, SEL hoitaa jäsenyyden katkaisemisen aiempaan liittoon tai kassaan puolestasi.

Tutustu SEL:n jäsenetuihin.

Katso video, miksi kannattaa liittyä liittoon!