Järvi-Suomen Portin henkilökunta marssi ulos: Mitta täyttyi

27.1.2012

Järvi-Suomen Portin Mikkelissä sijaitsevan tuotantolaitoksen henkilökunta marssi ulos tänään aamulla vastalauseena yhtiön harjoittamalle henkilöstöpolitiikalle.

- Ulosmarssiin osallistuivat kaikki toimipisteen työntekijät ja toimihenkilöt. Maanantaina on tarkoitus jatkaa töitä taas aivan normaalisti, kertoo Järvi-Suomen Portin työntekijöiden pääluottamusmies Vesa Ahonen.

Järvi-Suomen Portti ilmoitti alkavista yt-neuvotteluista viime viikolla.

- Mielenilmaukseen oli kolme syytä. Ensimmäinen ja suurin on yhtiön huonosti hoidettu henkilöstöpolitiikka. Lisäksi yhtiön tapa, millä se ilmoitti yt-neuvotteluista: me työntekijät saimme lukea lehdestä, että neuvottelut ovat alkamassa. Koimme sen törkeänä käytöksenä meitä kohtaan.

Kolmas syy työntekijöiden ulosmarssiin on osoittaa tyytymättömyys emoyhtiö HKScania kohtaan.

- HK lupasi meille enemmän tilauksia ja tätä kautta töitä. Tämä ei kuitenkaan ole toteutunut ja tästä syystä olemme nyt tilanteessa, jossa väkeä uhataan irtisanoa vähentyneiden työmäärien vuoksi, tämä on täysin käsittämätöntä, Ahonen jatkaa.

Järvi-Suomen Portin yt-neuvottelut alkoivat torstaina 26.1.2012 ja ne koskevat koko henkilökuntaa.

- Yhtiö ilmoitti ensimmäisissä neuvotteluissa, että irtisanomistarve on neljä toimihenkilöä ja 39 työntekijää. Yhtenä perusteena on muun muassa se, että lähettämötoiminta aiotaan siirtää helmikuun jälkeen Vantaalle ja tästä aiheutuu jälleen lisää töiden vähentämistä, päättää Ahonen.

Lisätietoja:
Vesa Ahonen
pääluottamusmies
p. 040 736 9687