Työttömyyspäivärahan jatkohakemuksen voi tehdä sähköisesti

8.3.2011

Työttömyyspäivärahojen jatkohakemuksen voi nyt täyttää ja lähettää myös sähköisesti Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan verkkosivujen kautta.

Sähköinen asiointi onnistuu osoitteessa www.selry.fi -> Työttömyyskassa -> Työttömyyspäivärahojen sähköinen hakeminen

Sivulta valitaan ensin oma pankki ja sen jälkeen tunnistaudutaan pankin verkkopankkitunnuksia käyttäen järjestelmään samalla tavoin kuin internetissä omia pankkiasioita hoidettaessa.

Tunnistautuminen on mahdollista Osuuspankin, Nordean, Sampo Pankin ja Aktian verkkopalvelutunnuksilla. Aktian kautta mahdollisuus on myös säästöpankkien ja paikallisosuuspankkien asiakkailla.

Jatkohakemuksen voi täyttää ja lähettää vasta sen jälkeen kun työttömyyskassa on jo maksanut jäsenelle päivärahaa alkavan ensihakemuksen perusteella. Alkavaa ensimmäistä hakemusta internetissä ei voi täyttää.

Jatkohakemusten osaltakin sähköinen hakeminen soveltuu lähinnä tilanteisiin, joissa henkilö on kokonaan työttömänä kyseisen neljän kalenteriviikon hakujakson ajan. Sillä jos hakemukseen tarvitaan liitteitä, esimerkiksi palkkatodistus hakujaksolla olleista soviteltavista tuloista, on nämä liitteet toimitettava postitse. Käytännössä tällöin on selvempää, että hakemus ja sen liitteet toimitetaan yhdessä työttömyyskassaan. Se voi jopa nopeuttaa päivärahan saamista.

Jatkohakemuksen täyttämisestä saa ohjeita sähköisen asioinnin sivuilta. Ohjelma ehdottaa hakujaksoksi neljää kalenteriviikkoa. Tätä lyhyempää jaksoa saa käyttää vain, jos työnhakeminen on päättynyt tai olet ottanut vastaan yli kaksi viikkoa kestävän kokoaikatyön. Lisäksi ohjelma ilmoittaa, jos jokin kohta hakemuksesta on täytetty virheellisesti tai muutoin puutteellisesti. Muista ilmoittaa hakemusta täyttäessäsi kaikki päivärahaan vaikuttavat muutokset.

Sähköisen asioinnin sivuilta ”tilannetiedoista” voi myös hakea tietoja aikaisemmista päivärahojen maksuista ja enimmäisaikalaskureihin kertyneistä päivistä. ”Henkilötiedoissa” voi korjata muuttuneet osoitetiedot rekisteriin.

Jos sähköistä palvelua käytetään julkisissa tiloissa olevilta tietokoneilta tai toisen henkilön koneelta, on käyttöturvallisuuden vuoksi aina tyhjennettävä käytetyt sivut tietokoneen välimuistista. Se on hyvä tehdä myös omaa konetta käytettäessä.