AKT tukee elintarviketyöläisiä

6.5.2010

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n 22.4. pidetyssä hallituksen kokouksessa käsiteltiin Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n parhaillaan käytävää työehtosopimustilannetta. AKT ry antaa täyden tuen SEL:n työehtosopimusneuvotteluille ja taistelussa työehtojen puolustamiseksi.

EK:n valitsema työmarkkinapolitiikka on näyttänyt todelliset kasvonsa tämän talven työehtosopimuskierroksella. Hanakka vahtikoiran rooli on johtanut rauhattomuuksiin työmarkkinoilla. EK:n valitsemalla liittokohtaisella kierroksella heidän omat jäsenliittonsa on pantu ruotuun ja EK vahtii työehdotopimusneuvotteluja. Tämä on ollut todettavissa kaikkien ammattiliittojen työehtosopimusneuvotteluissa. Niin tekee myös ETL. Ongelmaksi näyttää kuitenkin muodostuvan ETL:n hajanaisuus, mikä vaarantaa neuvottelutuloksen saavuttamista.

Elintarvikealan työnanatajatkin yrittävät röyhkeästi, vedoten maamme taloudelliseen tilanteeseen ja kauppojen sunnuntaiaukioloihin, heikentää elintarviketyöläisten työehtoja ja -aikoja. SEL:n perustehtäviin kuuluu huolehtiä elintarviketyöläisten eduista kaikissa olosuhteissa työtaisteluja kaihtamatta. Peruskysymyksiin on löydettävä SEL ry:tä tyydyttävä neuvotteluratkaisu.

Helsingissä 3.5.

AUTO- JA KULJETUSALAN TYÖNTEKIJÄLIITTO AKT ry

Timo Räty

puheenjohtaja

Juhani Salmela

liittosihteeri