Maataloustuet myös ammattiliittojen asia

27.10.2007

Elintarviketyöläisten liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen muistutti ajankohtaisten 141 ja sokeritukien tärkeydestä alan teollisuudelle. Kuntonen puhui pääluottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen valtakunnallisessa kokouksessa Hämeenlinnassa 27.10.2007.

– Ruotsalaisten julkisuuteen antamat jyrkän kielteiset lausunnot Suomen 141-tukien jatkamisesta ovat suoraan seurausta suurten lihayritysten rakenteesta, totesi Kuntonen.

– Esimerkiksi HKScanilla on laitoksia lahden molemmin puolin ja yhtiön toiminnan kannalta merkittävää sianlihantuotantoa Etelä-Ruotsissa ja Etelä-Suomessa. Suomen tukien loppuminen näkyisi suoraan Suomen elintarviketeollisuuden työpaikkamärässä.

SEL on aiemmin korostanut yhteistyötä maataloustuottajien kanssa kotimaisen elintarvikealan toimintaedellytysten turvaamisessa.

– On turha kuvitella, että Suomessa on elintarviketeollisuutta ilman maataloutta ja samoin maatalous tarvitsee toimivan jalostusketjun. Tästä syystä myös ammattiliittojen pitää olla mukana kamppailussa Suomen EU-tukien säilyttämiseksi.