Kuntonen Riihimäellä ja Lahdessa: Työntekijöiltä ei voi odottaa sitoutumista nollatyösopimuksiin

1.5.2013

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen vaatii työsopimuslakiin kirjausta minimityöajasta ja nollatyösopimusten kieltämistä.

-  Työläisten tämän vapun ykkösvaatimuksen tulee olla vaatimus ennalta sovitusta minimityöajasta. Työsopimukset, joissa työnantaja lupaa työtä 0-40 tuntia viikossa, ja joissa ei käytännössä ole irtisanomissuojaa, eivät voi olla sellaisia työsopimuksia, joihin työntekijöiden tulee sitoutua, vappupäivänä Riihimäellä ja Lahdessa puhunut Veli-Matti Kuntonen sanoo.

Kuntosen mukaan nollatyösopimusten yleistymisen myötä Suomeen ollaan tuomassa takaisin kulttuuria, jossa työnantaja aamulla päättää kenelle tänään on töitä tarjolla.

Työnantajapuoli on hivuttanut työpaikoille kaikkien työaikalakien ja työehtosopimusten hengen vastaisia toimintatapoja teettämällä töitä työsopimuksilla, joissa on ehtoja tarvittaessa töihin kutsumisesta tai asettamalla viikoittaiseksi työajaksi 0-40 tuntia.

- Työnantaja odottaa, että työntekijät ovat valmiina antamaan työpanoksensa, jos kutsu käy. Työnantaja vaatii työntekijältä sitoutumista, mutta luistaa itse kaikesta vastuusta, Kuntonen arvostelee.

Kuntonen haluaa työntekijät yhteen rintamaan vaatimaan työnantajia ruotuun noudattamaan sovittuja pelisääntöjä ja kunnioittamaan työntekijöitään.

- Työnantajia, jotka pyrkivät tekemään työsopimuksia, joissa ei sitouduta minimityöaikaan, tulee koskea myös minimityörauha. Tällaisilla työpaikoilla voidaan loogisesti ajatellen katsoa työntekijöillä olevan oikeus vaatia minimityöaikaa jopa painostustoimin, Kuntonen toteaa.