SEL valmistelee poliittisia lakkoja heikennysten torjumiseksi

SEL valmistelee poliittisia työtaistelutoimia hallituksen ajamien heikennysten torjumiseksi. SEL:n lakkoavustus on 100 euroa työvuorolta.

SEL valmistelee parhaillaan poliittisia työtaistelutoimia Petteri Orpon hallituksen ajamien työntekijöiden oikeuksien heikennysten torjumiseksi. SEL:n työtaistelutoimet ovat osa SAK:laisten liittojen #PainavaSyy-kampanjaa. Työtaistelutoimista tiedotetaan myöhemmin.

– Puolustamme toimillamme työntekijöiden oikeuksia. Me emme halua, että työelämän epävarmuutta lisätään. Vaadimme, että Orpon hallitus luopuu työelämän ja työttömyysturvan heikennysesityksistään, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sanoo.

SEL:n liittohallitus on päättänyt, että SEL:n jäsenille maksetaan lakkopäiviltä lakkoavustusta 100 euroa työvuorolta. Lain mukaan lakkoavustuksesta 16 euroa on verotonta. Lakkoavustuksen loppuosasta tehdään verohallinnon ohjeistuksen mukaisesti 40 prosentin ennakonpidätys, joten jäsenelle maksetaan käteen 66,40 euroa.  

Lakossa olevat SEL:n jäsenet hakevat lakkoavustuksen SEL:n eAsioinnin kautta. Tarkista, että tietosi ovat oikein ja lisää tilinumerosi eAsioinnissa osoitteessa www.selry.fi/easiointi.

Jos et ole vielä SEL:n jäsen, liity nyt SEL:n jäseneksi, niin saat lakkoavustuksen, jos työpaikkasi julistetaan lakkoon.

Poliittiset lakot ovat voimassa olevan lainsäädännön mukaan laillisia työtaistelutoimia. Yksittäiselle työntekijälle ei voi tulla lakkoon osallistumisesta seuraamuksia.


>> Näin Orpon hallitus haluaa heikentää työehtojasi
>> Näin Orpon hallitus haluaa heikentää työttömyysturvaasi
>> Orpon hallitus haluaa kumota leipomotyölain, 100 %:n yötyölisä on uhattuna


Mitä sinä voit tehdä Orpon hallituksen ajamien heikennysten vastustamiseksi?

1. Kuulu oman alasi ammattiliittoon. Jos et vielä ole jäsen, liity nyt! Suosittele liiton jäsenyyttä myös työkavereillesi.
2. Seuraa oman liittosi ja SAK:n viestintää www.sak.fi/painavasyy ja somessa #PainavaSyy.
3. Jaa tietoa työpaikallasi ja juttele hallituksen heikennyssuunnitelmista työkavereidesi kanssa. Tulosta materiaalia työpaikallesi jakoon osoitteesta www.sak.fi/painavasyy.
4. Osallistu tapahtumiin, vetoomuksiin ja mielenilmauksiin.
5. Vaadi hallituspuolueiden eli kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien ministereitä ja kansanedustajia luopumaan työelämän ja työttömyysturvan heikennyssuunnitelmistaan.

Liity
jäseneksi