Yli 42 vuotta henkilöstön edustajana toiminut Eira Ylitalo on kuollut

Saimme suru-uutisen: pitkäaikainen selliläinen luottamushenkilömme Eira ”Eikku” Ylitalo on nukkunut pois.

Ulvilassa asunut Eira Ylitalo kuoli viime yönä Porin kaupunginsairaalassa. Eikkua jäävät kaipaamaan omaisten ja läheisten lisäksi sadat selliläiset, joille hän on tullut tutuksi ja tärkeäksi ihmiseksi liiton toiminnassa. Surussamme meitä lohduttavat monet muistot Eikusta, jolle työntekijöiden oikeudet ja edunvalvonta olivat sydämen asia.

Eikku jäi viime syyskuun alusta sairautensa takia työkyvyttömyyseläkkeelle. Hän ehti tehdä huikean pitkän ja vaikuttavan uran ay-liikkeessä. Eikku toimi henkilöstön edustajan luottamustehtävissä yli 42 vuotta, joista viimeiset 21 vuotta työpaikkansa työntekijöiden pääluottamusmiehenä.

Työpaikan, ammattiosaston ja aluejärjestön luottamustehtävien lisäksi Eikku toimi liiton valtakunnallisissa luottamustehtävissä. Vuonna 2002 hänet valittiin ensimmäisen kerran SEL:n liittohallituksen jäseneksi ja vuonna 2007 liittohallituksen varapuheenjohtajaksi, jota tehtävää Eikku hoiti eläkkeelle jäämiseensä asti, pois lukien edustajakokouskauden 2012–2017, jolloin hän toimi SEL:n liittovaltuuston puheenjohtajana.

Ay-toiminta ei ole koskaan vanhanaikaista, sitä tarvitaan nyt ja aina, Eikku painotti lokakuussa Elintakeen haastattelussa, jossa muisteltiin hänen pitkää uraansa työntekijöiden edunvalvojana.

– Kukaan muu ei meitä työntekijöitä puolusta kuin me itse. Ay-toiminnassa on kyse siitä, työntekijöiden yhteisen edun ajamisesta. Se ei onnistu, jos työntekijät eivät kuulu liittoon, Eikku lähetti selliläisille terveisiä.

Lepää rauhassa Eikku, me jatkamme työtäsi.