SEL:n jäsenmaksu 1,7 % myös vuonna 2018

SEL:n liittovaltuusto hyväksyi tänään kokouksessaan Vantaalla liiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018. Valtuusto päätti myös jäsenmaksun suuruudesta. SEL:n jäsenmaksu pysyy samana ja on 1,7 % ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta myös vuonna 2018. Jäsenmaksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun. Liiton osuus jäsenmaksusta on 1 ja työttömyyskassan 0,7 prosenttiyksikköä.

Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen. Lopullisessa verotuksessa jäsenen vuoden aikana tienaamista tuloista vähennetään erilaiset vähennykset, kuten ammattiliiton jäsenmaksu. Kun maksamasi jäsenmaksut vähennetään tuloistasi, maksat liiton jäsenyydestä todellisuudessa vähemmän kuin mitä palkkalaskelmassasi lukee.

SEL ilmoittaa maksetut jäsenmaksut suoraan verottajalle. Tarkista kuitenkin aina veroehdotuksestasi, että vuoden aikana maksamasi jäsenmaksut ovat siinä oikein.

Tiesitkö, että olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen, jos olet poissa työelämästä, koska

– opiskelet päätoimisesti
– olet äitiys-, isyys-, vanhempain- tai hoitovapaalla tai hoidat vaikeasti sairasta lasta
– olet työtön tai lomautettu, etkä saa työttömyyskassalta etuutta
– työnantajasi ei maksa sinulle enää palkkaa sairauden, tapaturman tai laitoshoidon vuoksi
– olet varusmies- tai siviilipalveluksessa tai reservin kertausharjoituksissa
– olet suorittamassa enintään 12 kuukautta kestävää vapausrangaistusta
– olet eläkkeellä (osa-aikaeläkkeellä olevat maksavat kuitenkin palkastaan jäsenmaksua)

Jos olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen, ilmoita siitä välittömästi liiton jäsenrekisteriin joko verkkolomakkeella tai soittamalla numeroon 09 4246 1230.

Niiden liiton jäsenten, joilla ei ole palkkatuloa tai jotka eivät saa kassan maksamaa etuutta tai joilla ei ole jäsenmaksuvapautusta edellä mainituista syistä, minimijäsenmaksu on 10 euroa/kk.

Kun jäät eläkkeelle, saat liiton vapaajäsenyyden, jos olet ollut vähintään 25 vuotta ammattiliiton jäsenenä yhtäjaksoisesti ja vähintään viimeiset viisi vuotta SEL:n jäsenenä. Vapaajäsenet eivät maksa jäsenmaksua. Kun jäät eläkkeelle, ilmoita siitä liiton jäsenrekisteriin.