SEL on häirinnästä vapaa ammattiliitto

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL haluaa olla häirinnästä vapaa ammattiliitto. SEL:n toiminnassa, kokouksissa ja tapahtumissa ei hyväksytä epäasiallista kohtelua, syrjintää, kiusaamista tai vihapuhetta. Emme hyväksy seksuaalista häirintää tai sukupuoleen perustuvaa häirintää. Jokaisella on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Jokainen meistä on oma yksilönsä, jolla on oikeus tulla kohdatuksi yksilönä, ei pelkän sukupuolensa, ihonvärinsä tai vaikka seksuaalisen suuntautumisensa edustajana. Kaikki ihmiset ovat erilaisia, mutta samanarvoisia.

Syrjintä ja häirintä ovat Suomessa lailla kiellettyjä, mutta lainsäädäntö ei yksin riitä estämään häirintää yhteiskunnassamme, sillä se on meidän jokaisen omasta asenteesta ja käytöksestä kiinni. Jokainen meistä vastaa ensisijaisesti omasta käytöksestään, mutta häirintään puuttuminen edellyttää toimia meiltä jokaiselta.

Jokainen meistä voi päättää, että emme itse häiritse tai syrji ketään. Sitoudumme yhdessä myös siihen, että puutumme, jos näemme häirintää tai syrjintää, ja että otamme asian rohkeasti esiin, jos koemme itse häirintää tai syrjintää.

SEL on tänä vuonna hyväksynyt reilun pelin käyttäytymissäännöt, joita noudattamalla jokaisella on turvallista olla mukana liiton toiminnassa ja tapahtumissa. SEL on myös päättänyt 12 toimenpiteen toimintasuunnitelmasta, jolla parannetaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta liiton toiminnassa ja elintarvikealan työpaikoilla.

SEL:n liittovaltuusto Tuusulassa 29.11.2019


SEL:n toimintasuunnitelma tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden parantamiseksi

SEL:n reilun pelin käyttäytymissäännöt epäasiallisen käytöksen ennaltaehkäisemiseksi