SEL myi Raitarannan kesäpaikan

SEL on myynyt Puolangalla Kainuussa sijaitsevan kesäpaikkansa Raitarannan. SEL:n liittovaltuusto päätti kokouksessaan 1.6.2018 yksimielisesti Raitarannan myynnistä. Liittovaltuusto hyväksyi määräaikaan mennessä tulleen 78 000 euron suuruisen ostotarjouksen, sillä se vastasi kahdelta kiinteistönvälittäjältä saatuja hinta-arvioita sekä metsän puustoarviota.

Kaupat tehtiin 12.6.2018, jolloin Raitarannan 14,8 hehtaarin suuruinen kiinteistö rakennuksineen ja irtaimistoineen siirtyi uudelle omistajalle, joka on yksityishenkilö Pohjois-Pohjanmaalta. Metsän osuus Raitarannan kiinteistöstä oli 12,8 hehtaaria. Lisäksi kiinteistöön kuului Auhojärven rannalla sijaitsevat kesäkäytössä olevat neljä mökkiä, yhteisiä tiloja sekä sauna.

Jo aikaisemmin SEL:n liittohallitus oli päättänyt, että Raitarannassa ei järjestetä enää tänä kesänä lomatoimintaa jäsenille. Lomatoiminta päätettiin lopettaa, koska Raitarannan mökkejä ja aluetta olisi lähivuosina pitänyt kunnostaa ja remontoida merkittävästi.

Raitarantaan investoimista ei kuitenkaan nähty enää järkeväksi, sillä paikan kävijämäärät ovat viimeisen viiden vuoden aikana olleet varsin vaatimattomia. Kävijämäärät ovat vaihdelleet vuosittain kahdensadan molemmin puolin. Parhaimpana vuotena kävijöitä oli 218, mutta esimerkiksi viime kesänä Raitarannassa kävi enää 142 lomailijaa ja majoitusvuorokausia kertyi 488.

Raitarannan käyttöaste on ollut SEL:n toista kesäpaikkaa, Kangasniemellä sijaitsevaa Koivikkorantaa huonompi.

– Raitarannasta luopuminen ja yhteen lomapaikkaan keskittyminen antaa meille jatkossa paremmat mahdollisuudet panostaa enemmän Koivikkorannan kehittämiseen, jotta se säilyy jäsenten mielestä houkuttelevana lomapaikkana, SEL:n talouspäällikkö Airi Karjalainen kertoo.

SEL on halunnut myös tarjota uusia tapoja tukea jäsentensä lomailua. Tämän vuoden alusta työikäiset jäsenet on vakuutettu Turvan vapaa-ajan matkustajavakuutuksella, joka on voimassa vapaa-aikana tehtävillä kotimaan- ja ulkomaanmatkoilla, jotka ulottuvat vähintään 50 kilometrin päähän vakuutetun kotoa, työpaikalta tai loma-asunnolta.

Matkustajavakuutuksella vakuutettuja ovat vakituisesti Suomessa asuvat liiton jäsenet ja opiskelijajäsenet. Vakuutus on voimassa siihen päivään saakka, jolloin jäsen täyttää 68 vuotta tai jää pysyvästi eläkkeelle.


Tutustu SEL:n matkustajavakuutukseen

Tutustu SEL:n kesäpaikkaan Koivikkorantaan

Koivikkorannan tiedustelut ja varaukset numerosta 040 722 1182 ma-pe klo 9-11.30 ja 12.30-15.30.