SEL ja ETL jatkavat tes-neuvotteluita maanantaina

SEL:n ja ETL:n väliset neuvottelut elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista jatkuivat tänään. Seuraavan kerran neuvotellaan maanantaina.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Elintarviketeollisuusliitto ETL jatkoivat tänään neuvotteluita elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista. Neuvottelut jatkuvat maanantaina 6.2.2023.

Neuvotteluita käydään viidestä yleissitovasta työehtosopimuksesta: leipomoalan, liha-alan, meijerialan, teollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimuksista, joiden voimassaoloaikaa jatkettiin 12.2.2023 asti.

SEL:n ja ETL:n väliset tes-neuvottelut alkoivat keskiviikkona 11.1.2023. Jos neuvotteluissa ei päästä neuvottelutulokseen ja uudet työehtosopimukset eivät synny 12.2.2023 mennessä, alkaa sopimukseton tila 13.2.2023, kun työehtosopimukset eivät ole enää voimassa. Sopimuksettomassa tilassa ei ole työrauhavelvoitetta, mikä tarkoittaa, että osapuolet voivat vauhdittaa neuvotteluita työtaistelutoimilla.

SEL:n neuvottelijoita ovat työehtosopimusneuvottelukunnan jäsenet liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, liittosihteeri Lea Väänänen, sopimuspäällikkö Erkki Rantamaa, palkkasihteeri Ari Huuki sekä luottamushenkilöt Juha-Pekka Hölkki (leipomoala), Tommi Stenberg (liha-ala), Toni Rajavaara (meijeriala), Maarit Lähteenmäki (teollisuusala) ja Ville Sipilä (teollisuusala).

Lue lisää tes-uutisia osoitteesta www.selry.fi/tes