Elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimusten voimassaoloa jatketaan 12.2.2023 asti

SEL ja ETL sopivat elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimusten voimassaolon pidentämisestä 12 päivällä. Neuvotteluja uusista sopimuksista käydään parhaillaan.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Elintarviketeollisuusliitto ETL ovat tänään sopineet, että elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimusten voimassaoloaikaa jatketaan 12.2.2023 asti. Työehtosopimusten voimassaoloaika pitenee 12 päivää, sillä työehtosopimukset olivat alun perin voimassa 31.1.2023 asti.

Tänään allekirjoitettu sopimus voimassaoloajan pidentämisestä koskee kaikkia viittä SEL:n ja ETL:n välistä yleissitovaa työehtosopimusta: leipomoalan, liha-alan, meijerialan, teollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimusta.

SEL:n liittovaltuusto hyväksyi työehtosopimusten voimassaoloaikojen pidentämisen tänään yksimielisesti.

SEL:n ja ETL:n neuvottelut elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista alkoivat 11.1.2023. Jos neuvotteluissa ei päästä neuvottelutulokseen ja uudet työehtosopimukset eivät synny 12.2.2023 mennessä, alkaa sopimukseton tila 13.2.2023, kun työehtosopimukset eivät ole enää voimassa. Sopimuksettomassa tilassa ei ole työrauhavelvoitetta, mikä tarkoittaa, että osapuolet voivat vauhdittaa neuvotteluita työtaistelutoimilla.

SEL ja ETL jatkoivat tänään neuvotteluita elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista. Seuraavan kerran neuvotellaan maanantaina.

Lue lisää tes-uutisia osoitteesta www.selry.fi/tes