SEL ja ETL jatkavat elintarvikealan tes-neuvotteluita sunnuntaina

SEL ja ETL jatkoivat tänään neuvotteluita elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista. Seuraavan kerran neuvotellaan sunnuntaina.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Elintarviketeollisuusliitto ETL ovat tänään neuvotelleet elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista. Neuvottelut jatkuvat sunnuntaina 12.2.2023.

SEL:n liittovaltuusto kokoontuu maanantaina 13.2.2023 Helsinkiin ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään neuvottelutilannetta.

Neuvotteluita käydään viidestä yleissitovasta työehtosopimuksesta: leipomoalan, liha-alan, meijerialan, teollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimuksista, jotka ovat voimassa sunnuntaihin 12.2.2023 asti.

Maanantaina 13.2.2023 alkaa sopimukseton tila, kun työehtosopimukset eivät ole enää voimassa. Sopimuksettomassa tilassa ei ole työrauhavelvoitetta, mikä tarkoittaa, että osapuolet voivat vauhdittaa neuvotteluita työtaistelutoimilla.

Nykyiset palkat ja muut työehdot pysyvät kuitenkin sopimuksettoman tilan aikana käytännössä voimassa niin sanotun jälkivaikutuksen ansiosta. Työnantaja ei siis voi omin päin esimerkiksi laskea palkkaa tai pidentää työaikaa sopimuksettoman tilan aikana. Vanhan työehtosopimuksen määräykset ovat pääsääntöisesti voimassa siihen asti, kunnes uusi työehtosopimus on hyväksytty.

SEL:n ja ETL:n väliset tes-neuvottelut alkoivat keskiviikkona 11.1.2023.

SEL:n neuvottelijoita ovat työehtosopimusneuvottelukunnan jäsenet liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, liittosihteeri Lea Väänänen, sopimuspäällikkö Erkki Rantamaa, palkkasihteeri Ari Huuki sekä luottamushenkilöt Juha-Pekka Hölkki (leipomoala), Tommi Stenberg (liha-ala), Toni Rajavaara (meijeriala), Maarit Lähteenmäki (teollisuusala) ja Ville Sipilä (teollisuusala).

Lue lisää tes-uutisia osoitteesta www.selry.fi/tes