SEL ei järjestä enää lomatoimintaa Raitarannassa

SEL ei järjestä enää ensi kesänä lomatoimintaa jäsenilleen Raitarannassa. Puolangalla Kainuussa sijaitsevan kesäpaikan lomatoiminta päätettiin lopettaa, koska Raitarannan mökkejä ja aluetta olisi lähivuosina pitänyt kunnostaa ja remontoida.

Raitarantaan investoimista ei nähty enää järkeväksi, sillä paikan kävijämäärät ovat viimeisen viiden vuoden aikana olleet varsin vaatimattomia. Kävijämäärät ovat vaihdelleet vuosittain kahdensadan molemmin puolin. Parhaimpana vuotena kävijöitä oli 218, mutta viime kesänä Raitarannassa kävi enää 142 lomailijaa ja majoitusvuorokausia kertyi 488.

Vertailun vuoksi SEL:n toisessa kesäpaikassa Koivikkorannassa Kangasniemellä kävijämäärä oli viime vuonna lähes viisinkertainen ja majoitusvuorokausiakin oli yli 3 000. Koivikkorannassa on enemmän mökkejä kuin Raitarannassa, mutta Koivikkorannan mökkien käyttöaste on myös Raitarantaa parempi.

– Molemmat liiton kesäpaikat, Koivikkoranta ja Raitaranta, ovat lähivuosina isojen investointien tarpeessa, jotta paikat pysyvät kunnossa ja ovat jäsenten mielestä houkuttelevia lomakohteita. Raitarannasta luopuminen ja yhteen lomapaikkaan keskittyminen antaa meille mahdollisuuden panostaa enemmän Koivikkorannan kehittämiseen, SEL:n talouspäällikkö Airi Karjalainen kertoo.

Luopumista Raitarannasta edesauttoi myös se, että paikan huollosta 20 vuotta ansiokkaasti vastanneet Eila ja Seppo Torvinen jäivät Raitarannan isännän ja emännän tehtävistä eläkkeelle viime kesän jälkeen. Seuraajien löytäminen heille ei olisi ollut helppoa.


Raitaranta myynnissä

Lomatoiminnan lopettamisesta Raitarannassa päätti SEL:n liittohallitus. Auhojärven rannalla sijaitsevan Raitarannan mahdollisesta myynnistä päättää puolestaan SEL:n liittovaltuusto, joka on koolla seuraavan kerran kesäkuun ensimmäinen päivä.

Raitaranta on ollut kevään myynnissä paikallisella kiinteistönvälittäjällä Jalo Karhulla. Paikan ostamisesta kiinnostuneet ammattiosastot ja muut tahot voivat olla yhteydessä kiinteistönvälittäjä Jalo Karhuun, p. 040 523 8999.


Uusi vapaa-ajan jäsenetu

SEL on halunnut myös tarjota uusia tapoja tukea jäsentensä lomailua. Tämän vuoden alusta työikäiset jäsenet on vakuutettu Turvan vapaa-ajan matkustajavakuutuksella, joka on voimassa vapaa-aikana tehtävillä ulkomaanmatkoilla sekä kotimaanmatkoilla, jotka ulottuvat vähintään 50 kilometrin päähän vakuutetun kotoa, työpaikalta tai loma-asunnolta.

Matkustajavakuutuksella vakuutettuja ovat vakituisesti Suomessa asuvat liiton jäsenet ja opiskelijajäsenet. Vakuutus on voimassa siihen päivään saakka, jolloin jäsen täyttää 68 vuotta tai jää pysyvästi eläkkeelle.


Raitarannan myynti-ilmoitus

Tutustu SEL:n matkustajavakuutukseen

SEL:n kesäpaikka Koivikkorannan viikko- ja ryhmävaraukset (sunnuntaista sunnuntaihin) 2.5.2018 alkaen ja päivä- ja viikonloppuvaraukset 7.5.2018 alkaen p. 040 722 1182, ma-pe klo 9-11.30 ja 12.30-15.30.