Gold&Green Foodsin tehdas suljetaan ja 57 ihmistä menettää työnsä

Paulig sulkee Gold&Green Foodsin tehtaan huhtikuun loppuun mennessä ja irtisanoo 57 ihmistä. Valio ei kerro, missä Gold&Green-tuotteet jatkossa valmistetaan.

Paulig tiedotti maanantaina Gold&Green Foods Oy:n Järvenpään tehtaan tuotannon lopettamisesta nopealla aikataululla jo huhtikuun loppuun mennessä. Yrityksen liiketoiminta ajetaan alas touko- ja kesäkuun aikana. Maaliskuussa alkaneet muutosneuvottelut koskivat 69 ihmistä, joista 57 irtisanotaan. Henkilöstöstä reilut 40 on SEL:n työehtosopimuksella työskenteleviä työntekijöitä, joista osa on määräaikaisessa työsuhteessa.

Nyhtökaura- ja delikaura -tuotteita valmistava Gold&Green Foods on ollut osa Pauligia vuodesta 2016. Paulig ilmoitti maaliskuun alussa myyneensä Gold&Green-brändin ja Gold&Green Foodsin aineettoman omaisuuden sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan Valiolle.

Samalla Paulig aloitti muutosneuvottelut kaupan ulkopuolelle jääneen Gold&Green Foodsin Järvenpään tehtaan henkilöstön kanssa tehtaan sulkemisesta, koska Valio ei aikonut jatkaa tuotteiden valmistusta Pauligin omistukseen jäävällä tehtaalla siirtymäkauden jälkeen.

Valio ei vielä paljasta nyhtökaura- ja delikaura -tuotteiden uutta valmistuspaikkaa. SEL:n Valiolta saaman tiedon mukaan Valio selvittää edelleen ”mahdollisia valmistusvaihtoehtoja sekä sopimusvalmistuskumppaneita”.

Gold&Green Foodsin työntekijöiden pääluottamusmies Ilja Domnin kertoi maaliskuun alussa kaupan tulleen työntekijöille yllätyksenä. Hän toivoi aikalisää ja että Valio päättäisi sittenkin jatkaa ostamiensa tuotteiden valmistusta Järvenpäässä, jossa on valmiina ammattitaitoinen henkilöstö. Työntekijöillä ei kuitenkaan ollut muutosneuvotteluissa mahdollisuutta keskustella Valion kanssa, vaan neuvottelut käytiin ainoastaan Pauligin kanssa.

Kaupan taustalla on Gold&Green Foodsin pitkään jatkunut tappiollinen toiminta. Pauligin mukaan toimintaa ei saatu käännettyä kannattavaksi investoinneista huolimatta.


Kuva: Paulig