Elintarvikealan työntekijöiden tes-neuvottelut jatkuvat perjantaina

SEL ja ETL jatkoivat tänään neuvotteluita elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista. Seuraavan kerran neuvotellaan perjantaina.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Elintarviketeollisuusliitto ETL ovat tänään neuvotelleet elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista. Neuvottelut jatkuvat perjantaina 10.2.2023.

SEL:n liittovaltuusto kokoontuu maanantaina 13.2.2023 Helsinkiin ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään neuvottelutilannetta.

Neuvotteluita käydään viidestä yleissitovasta työehtosopimuksesta: leipomoalan, liha-alan, meijerialan, teollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimuksista, joiden voimassaoloaikaa jatkettiin 12.2.2023 asti.

SEL:n ja ETL:n väliset tes-neuvottelut alkoivat keskiviikkona 11.1.2023. Jos neuvotteluissa ei päästä neuvottelutulokseen ja uudet työehtosopimukset eivät synny 12.2.2023 mennessä, alkaa sopimukseton tila 13.2.2023, kun työehtosopimukset eivät ole enää voimassa. Sopimuksettomassa tilassa ei ole työrauhavelvoitetta, mikä tarkoittaa, että osapuolet voivat vauhdittaa neuvotteluita työtaistelutoimilla.

SEL:n neuvottelijoita ovat työehtosopimusneuvottelukunnan jäsenet liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, liittosihteeri Lea Väänänen, sopimuspäällikkö Erkki Rantamaa, palkkasihteeri Ari Huuki sekä luottamushenkilöt Juha-Pekka Hölkki (leipomoala), Tommi Stenberg (liha-ala), Toni Rajavaara (meijeriala), Maarit Lähteenmäki (teollisuusala) ja Ville Sipilä (teollisuusala).

Lue lisää tes-uutisia osoitteesta www.selry.fi/tes