Jäsenmaksu

SEL:n jäsenmaksu on 1,7 % bruttopalkastasi ja se sisältää myös Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan jäsenmaksun.

Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen, mikä tarkoittaa, että kun vuoden aikana maksamasi jäsenmaksut on huomioitu lopullisessa verotuksessasi, maksat jäsenyydestäsi lopulta vähemmän kuin kuukausittain maksamasi summan.

Jäsenmaksu maksetaan kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta (palkkasumma ennen verojen ennakonpidätyksen ja muiden maksujen vähentämistä).

Jäsenmaksun laskukaava: Kerro bruttopalkkasi 0,017:lla, niin saat jäsenmaksusi euroissa.

Helpoin tapa maksaa liiton jäsenmaksu on antaa työnantajan periä jäsenmaksusi suoraan palkastasi, jolloin työnantaja myös tilittää jäsenmaksun liittoon.

Toinen tapa maksaa liiton jäsenmaksu on laskea ja maksaa jäsenmaksu itse. Jos maksat jäsenmaksun itse, tilaa liitosta viitenumerot, joilla maksat kuukausittain jäsenmaksusi. Viitenumerot voit tilata omasta aluetoimistostasi, p. 09 4246 1230.

Tarkista, paljonko jäsenmaksusi on palkastasi?

Tarkista, oletko oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen?

Jäsenmaksun perintäsopimus

Jos haluat, että työnantajasi perii jäsenmaksun suoraan palkastasi ja tilittää sen liitolle, täytä alla oleva jäsenmaksun perintäsopimus, tulosta kaksi kappaletta ja toimita molemmat työnantajallesi täytettäväksi ja allekirjoitettavaksi. Toinen kappale jää työnantajallesi ja toinen lähetetään liittoon osoitteella: SEL/Jäsenrekisteri, Asemamiehenkatu 2, 8. krs, 00520 Helsinki.