YTK:n jäsen, voit vaihtaa SEL:n jäseneksi ennen lomautuksesi alkamista

Useat elintarvikealalla työskentelevät Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenet ovat viime päivinä kysyneet SEL:stä, voivatko he vaihtaa SEL:n jäseneksi. YTK on ilmoittanut jäsenilleen ansiopäivärahahakemusten käsittelyn ruuhkautumisesta ja arvioinut, että heidän jäsenensä joutuvat odottamaan rahojaan jopa useita kuukausia.

SEL toivottaa YTK:n jäsenet tervetulleiksi oman alansa ammattiliiton ja työttömyyskassan jäseneksi.

Jos olet lomautusuhan alla tai olet jo saanut lomautusilmoituksen työnantajaltasi, ehdit vielä vaihtaa YTK:sta SEL:n jäseneksi, jos vaihto tapahtuu ennen ensimmäistä lomautuspäivääsi.

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan käsittelyajat ovat tällä hetkellä lyhyet. Käsittelyajat tulevat meilläkin pitenemään, mutta tavoitteena on jatkossakin käsitellä jäsentemme hakemukset kohtuullisessa ajassa. Voit seurata käsittelytilannetta osoitteessa www.elintarvikekassa.fi.

SEL:n jäsenmaksu on 1,6 % bruttopalkastasi tai ansiopäivärahastasi ja se sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen eli maksat siitä lopullisen veroprosenttisi verran vähemmän kuin mitä palkkakuitissa on lukenut.

Jos vaihdat jäsenyytesi ilman katkoksia, kerryttämäsi jäsenyys- ja työssäoloehto seuraa mukanasi liittoon ja uuteen työttömyyskassaan.

Kun ilmoitat liittymislomakkeessasi, että olet nyt YTK:n tai jonkun muun työttömyyskassan tai ammattiliiton jäsen, SEL hoitaa eroamisen vanhasta kassasta ja liitosta puolestasi.

YTK myös palauttaa loppuvuoden jäsenmaksusi, jos ilmoitat tilinumerosi YTK:n verkkosivujen kautta.


Jos sinulla on kysyttävää SEL:n jäsenyydestä tai haluat liittyä jäseneksi, työpaikkasi SEL:n luottamusmies auttaa sinua. Jos työpaikallasi ei vielä ole SEL:n luottamusmiestä, soita liiton jäsenpalveluun numeroon 09 4246 1230. Jäseneksi voit liittyä osoitteessa www.selry.fi/liity.